Τρίτη 10 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Διώξεις κατ' εντολή των ξενοδόχων

Σύσσωμο το ΔΣ του σωματείου Τουριστικών Επαγγελμάτων σέρνεται στις 25 Γενάρη στα δικαστήρια για τη συνδικαλιστική του δράση

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα κάτσει στις 25 Γενάρη σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Τουριστικών Επαγγελμάτων Κεφαλονιάς - Ιθάκης «Ο Αγιος Μηνάς» - στελέχη του ΠΑΜΕ και του τοπικού Εργατικού Κέντρου -, με την κατηγορία ότι το καλοκαίρι του 2004... τόλμησαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, που καταπατούνταν ασύδοτα από τον πρόεδρο των ξενοδόχων Κεφαλονιάς - Ιθάκης και ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην περιοχή Λάσης Αργοστολίου, Σπύρο Γαλιάτσο.

Οι συνδικαλιστές, τη συγκεκριμένη περίοδο, είχαν πραγματοποιήσει παρέμβαση στο ξενοδοχείο του Σπύρου Γαλιάτσου, απαιτώντας συνάντηση μαζί του, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων, δεν τους κολλούσε όλα τα ένσημα, δεν τους πλήρωνε κανονικά, χορηγούσε υποχρεωτικά ρεπό κλπ. Ο μεγαλοξενοδόχος απουσίαζε και παρότι οι συνδικαλιστές τηλεφωνικά του ζήτησαν να επιστρέψει εκείνος αρνήθηκε απειλώντας και βρίζοντας τους συνδικαλιστές να φύγουν από το ξενοδοχείο του. Στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση, το περιεχόμενο της οποίας αποδέχτηκε τελικά η αρμόδια εισαγγελέας και όρισε δικάσιμο.

«Είναι φανερό ότι η δίωξη που παρήγγειλε ο πρόεδρος των ξενοδόχων έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε να μην αντιδρούν μπροστά στην όλο και πιο σκληρή εκμετάλλευση που δεχόμαστε», καταγγέλλει το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Ακόμα ένας στόχος, επισημαίνει, είναι να χτυπηθεί η καρδιά των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, που είναι η επαφή και συζήτηση με τους εργαζόμενους στο χώρο δουλιάς.

Το ΔΣ επισημαίνει «ότι αυτή η δίωξη δεν αφορά μόνο το ίδιο αλλά το σύνολο των ξενοδοχοϋπαλλήλων και το σύνολο των εργαζομένων» και καλεί όλους τους συνδικαλιστικούς, μαζικούς φορείς στο Νομό αλλά και πανελλαδικά, σε συμπαράσταση. Καλεί επίσης όλους τους εργαζόμενους σε ταξική συσπείρωση και αντεπίθεση με το ΠΑΜΕ σαν τη μόνη προοπτική απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία και όσους την καλύπτουν.

Τη δικαστική δίωξη καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και ξεκαθαρίζει ότι «το ταξικό κίνημα δυναμώνει κάθε μέρα και περισσότερο, οργανώνει τη δράση του, συγκεντρώνει δυνάμεις, συντονίζεται με άλλα συνδικάτα μέσα από το ΠΑΜΕ, στην κατεύθυνση υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Οι αγώνες θα αναπτύσσονται κάθε μέρα και περισσότερο παρά την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία που ασκείται. Κανείς μηχανισμός του συστήματος δεν μπορεί να τους σταματήσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ