Κυριακή 15 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Προγράμματα
Αφιέρωμα στον Βισκόντι

Με την ταινία «Διαβολικοί εραστές» η ΕΤ-1 ξεκινά το αφιέρωμά της στο μεγάλο σκηνοθέτη Λουκίνο Βισκόντι, συμμετέχοντας στον παγκόσμιο εορτασμό για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Ο νεαρός Τζίνο Κόστα, άνεργος κι αδέκαρος, σταματά σ' ένα βενζινάδικο με πανδοχείο. Την επιχείρηση διευθύνει ο Τζουζέπε Μπραγκάνα και η σύζυγός του, Τζοβάνα, μια ελκυστική και αισθησιακή γυναίκα, που ερωτεύεται αμέσως τον νεαρό. Ο Τζίνο δέχεται την προσφορά του Μπραγκάνα να μείνει στο πανδοχείο με αντάλλαγμα να κάνει κάποιες δουλιές και γίνεται εραστής της Τζοβάνα.

Αφού προσπάθησε, μάταια, να πείσει τη γυναίκα να τον ακολουθήσει, ο Τζίνο φεύγει για την Ανκόνα, όπου ξαναβλέπει τυχαία την Τζοβάνα με το σύζυγό της σ' ένα πανηγύρι και εκείνη πείθει τον νεαρό να τη βοηθήσει να τον ξεφορτωθεί. Το ίδιο βράδυ ο Μπραγκάνα σκοτώνεται σ' ένα σκηνοθετημένο από τους εραστές ατύχημα. Η ταινία αυτή εγκαινιάζει την καριέρα του Βισκόντι και τη σχολή του Ιταλικού Νεορεαλισμού. Ο κεντρικός ήρωας συμβολίζει την ελευθερία της σκέψης, ενώ γύρω του κυριαρχούν η ανεργία, η αθλιότητα, ο φασισμός. Παίζουν οι Κλάρα Καλαμάι, Μάσιμο Τζιρότι, Χουάν Ντε Λάντα (Κυριακή ΕΤ-1 21.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ