Σάββατο 14 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Εκρινε αθώους τους 28 αγωνιστές αγρότες

Αθώοι κρίθηκαν οι 28 αγρότες που δικάστηκαν χτες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, σε δύο δίκες, για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις, τον Απρίλη του 2002 στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Την απόφαση του δικαστηρίου ανακοίνωσε ο πρόεδρος της έδρας Γ. Αλεξίου, ο οποίος, όμως, είπε πως «ως δικαστικοί λειτουργοί δε συμφωνούμε με τέτοιες μορφές κινητοποιήσεων και πρέπει οι αγρότες να βρουν άλλες για να διαμαρτυρηθούν».

Ο εισαγγελέας Κ. Δεληδήμος πρότεινε την ενοχή των αγροτών στρεφόμενος κατά των κινητοποιήσεών τους και ισχυρίστηκε ότι κλείνοντας τους δρόμους «καταλύουν τις αρχές μιας ευνομούμενης πολιτείας»!

Με τη χτεσινή δίκη ξεκίνησε ένα νέο μπαράζ αγροτοδικείων, που εντάσσεται στα πλαίσια της επιχείρησης της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τη μικρομεσαία αγροτιά και να εφαρμόσει, ανεμπόδιστα, τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ. Οι δικαστικές διώξεις εναντίον εκατοντάδων αγροτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, εντείνονται ενόψει και των νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί από την ΠΑΣΥ και θα ξεκινήσουν στις 2 Φλεβάρη, με μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της έκθεσης «Αγρότικα», θα συνεχιστούν οι συγκεντρώσεις σε πολλές αγροτικές περιοχές της χώρας και θα κορυφωθούν, στις 19 Μάρτη, με τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ. Να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται πολλά στελέχη της ΠΑΣΥ.

Μεθαύριο Δευτέρα, 16 Γενάρη, στη Λάρισα, στο εδώλιο θα καθίσει ο Γιάννης Πατάκης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, ως ηθικός αυτουργός (!) για τις κινητοποιήσεις του 2002 στα Τέμπη και στις 23 Γενάρη θα δικαστούν αγρότες από την επαρχία Τυρνάβου. Στις 26 Γενάρη, δικάζονται 7 αγρότες της Λέσβου, ενώ στις 31 Γενάρη, στη Λαμία κοντά στους 60 αγρότες από τους Δήμους Ταμασίου Καρδίτσας και Θεσσαλιώτιδας Φθιώτιδας, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του 2002. Επίσης, στις 25 Μάη άλλοι 16 αγρότες της επαρχίας Αγιάς της Λάρισας θα δικαστούν για τη συμμετοχή τους σε αγροτική κινητοποίηση που έγινε πέρσι το Φλεβάρη στο δρόμο Αγιάς - Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ