Σάββατο 14 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ- ΕΜΠΟΡΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Παγγιαννιώτικη συγκέντρωση στις 8 Φλεβάρη

Η Ομοσπονδία ΕΒΕ Ιωαννίνων καλεί τους επαγγελματοβιοτέχνες, εμπόρους και συνταξιούχους του νομού να αγωνιστούν ενάντια στις μεθοδεύσεις για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και την απελευθέρωση του ωραρίου

Παγγιαννιώτικη συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Φλεβάρη ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου και τις μεθοδεύσεις κατάργησης της κυριακάτικης αργίας θα πραγματοποιήσουν οι επαγγελματοβιοτέχνες και μικρέμποροι της πόλης των Ιωαννίνων μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕ) του Νομού Ιωαννίνων, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11 Γενάρη. Η διοίκηση της ΟΕΒΕ καλεί όλους τους συναδέλφους επαγγελματοβιοτέχνες, εμπόρους, συνταξιούχους των Ιωαννίνων να εκφράσουν μαζικά και με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους σε αυτά τα σχέδια και να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που άμεσα ή έμμεσα στηρίζουν τέτοια αντιλαϊκά μέτρα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την ψήφιση του κατάπτυστου νόμου για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων το καλοκαίρι - πατώντας στο ήδη απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας που νομοθέτησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ - επιδιώκει να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα. Στα πλαίσια αυτά, μεθοδεύει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας με στρατηγικό στόχο τη διαδικασία συγκέντρωσης της αγοράς σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους, οδηγώντας στο κλείσιμο τα μικρά καταστήματα και στην ανεργία τους επαγγελματοβιοτέχνες και μικρεμπόρους.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση επαγγελματοβιοτέχνες και μικρέμποροι του Νομού Ιωαννίνων αποφάσισαν να ορθώσουν το αγωνιστικό τους ανάστημα. Με στόχο να βάλουν φραγμό στην αντιλαϊκή επέλαση της κυβέρνησης, η οποία εκφράζεται και στο χώρο του λιανικού εμπορίου, η διοίκηση της ΟΕΒΕ αποφάσισε στη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας την πραγματοποίηση παγγιαννιώτικης συγκέντρωσης των ΕΒΕ του νομού στις 8 Φλεβάρη.

Στο ψήφισμα της γενικής συνέλευσης της ΟΕΒΕ Ν. Ιωαννίνων σημειώνεται μεταξύ άλλων «η πολύτιμη συμμαχία που προσφέρουν οι πλειοψηφίες των συμβιβασμένων ηγεσιών σε ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ που στηριζόμενοι από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕΒΕ, ΔΑΚΜΕ, ΑΣΚΜΜΕ δε βγήκαν να καταγγείλουν ανοιχτά τον κοινωνικό διάλογο- απάτη» ενώ επισημαίνεται και η στάση των πλειοψηφιών των Νομαρχιακών και Δημοτικών Συμβούλων «που βάζουν ανοιχτά πλάτη στην ασύδοτη λειτουργία των καταστημάτων».

Η ΟΕΒΕ του Νομού Ιωαννίνων καλεί τα διοικητικά συμβούλια των πρωτοβάθμιων σωματείων σε αγωνιστική ετοιμότητα το επόμενο διάστημα με απαρχή το συλλαλητήριο στις 8 Φλεβάρη και να καταδικάσουν με αποφάσεις τους τα προωθούμενα μέτρα. «Να συμπορευτούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους εμποροϋπαλλήλους, τους τραπεζοϋπαλλήλους, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η μόνη μας διέξοδος είναι το δυνάμωμα ενός πλατιού ενωτικού μετώπου, που θα συγκρούεται με το σύνολο της εφαρμοζόμενης πολιτικής και θα βάζει τα θεμέλια για βαθύτερες κοινωνικές αλλαγές».

Η κατάργηση όλων των νόμων και διατάξεων που αφορούν το ωράριο, η διεκδίκηση για ενιαίο, συνεχές, υποχρεωτικό για όλα τα εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ έως 48 ώρες εβδομαδιαίως με 3 απογεύματα κλειστά, η ουσιαστική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας και η στήριξη των αιτημάτων των εργαζομένων για πλήρη και σταθερή εργασία και των δικαιωμάτων τους θα αποτελέσουν μεταξύ άλλων το πλαίσιο αιτημάτων και πάλης της αναγγελθείσας κινητοποίησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ