Σάββατο 14 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέα από αέρος σφαγή Πακιστανών

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Αεροσκάφη «από το Αφγανιστάν», που πιστεύεται ότι ανήκουν στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, εξαπέλυσαν τουλάχιστον δύο - τρεις πυραύλους χτες σκοτώνοντας το λιγότερο 18 ανθρώπους στην περιοχή Μπατζαούρ του Πακιστάν, η οποία γειτνιάζει με την επαρχία Κουνάρ του Αφγανιστάν. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άγνωστα αεροσκάφη έπληξαν το χωριό Νταμαντόλα στις 03:00 το πρωί της Παρασκευής. Ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, υποστράτηγος Σαουκάτ Σουλτάν, υποστήριξε ότι «οι δικές μου πληροφορίες κάνουν λόγο για 14 νεκρούς», ενώ τόνισε σε μια προσπάθεια «ξεπλύματος» των υπερατλαντικών αφεντικών της κυβέρνησης του στρατηγού Μουσάραφ, ότι «δεν είναι γνωστό ποιος ευθύνεται για την επίθεση». Εκπρόσωπος των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν είπε ότι «δεν έχει αναφορές περί δράσης αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή». Οι κάτοικοι της περιοχής, όμως, είναι «έξαλλοι», σύμφωνα με το «Ρόιτερς».

Το χωριό Νταμαντόλα θεωρείται «προπύργιο» μιας εκτός νόμου οργάνωσης που «σχετίζεται» με τους Ταλιμπάν, σύμφωνα με το BBC. Το περασμένο Σάββατο, η κυβέρνηση του Πακιστάν είχε αναγκαστεί να προβεί σε διάβημα για το θάνατο 8 Πακιστανών από έκρηξη σε χωριό του Πακιστάν στο Μιράν Σαχ, που βρίσκεται στο Βόρειο Ουζιριστάν.

  • Στο μεταξύ, χτες τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από ρουκέτες που ερρίφθησαν εναντίον στρατοπέδου των Ενόπλων Δυνάμεων στο Μπαλουχιστάν, ενώ στο Αφγανιστάν ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας στη Χοστ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ