Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Υποχρεωτική η αναγραφή τιμής ανά μονάδα μέτρησης

Η τιμή πώλησης ανά μονάδα μέτρησης θα πρέπει στο εξής να αναγράφεται υποχρεωτικά, τόσο στις πινακίδες των προϊόντων που πωλούνται χύμα, όσο και στις συσκευασίες των τυποποιημένων προϊόντων. Αυτό προβλέπεται σε αγορανομική διάταξη που δημοσιοποίησε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι η τιμή πώλησης θα αναφέρεται σε τιμή ανά μονάδα μέτρησης εφόσον τα προϊόντα πωλούνται χύμα ή από ανοικτές συσκευασίες και εφόσον πρόκειται για κλειστές συσκευασίες πέρα από την τιμή της συσκευασίας θα πρέπει να αναγράφεται και η τιμή ανά μονάδα μέτρησης μετά από αναγωγή της πρώτης στη δεύτερη. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για συσκευασία απορρυπαντικού πέντε κιλών, εκτός από την τιμή της συγκεκριμένης συσκευασίας, θα πρέπει να αναφέρεται και η αναγόμενη τιμή του ενός κιλού.

Από τη ρύθμιση εξαιρούνται τα καταστήματα λιανικής πώλησης με μικρότερο από 50 τ.μ. εμβαδό, τα περίπτερα, τα υπαίθρια σημεία λιανικής πώλησης, τα παγωτά βάρους μέχρι 200 γραμμάρια, οι συσκευασίες προϊόντων που έτσι κι αλλιώς είναι ένα κιλό ή ένα μέτρο κλπ., τα μαγειρεμένα ή ημιμαγειρεμένα φαγητά, τα μη εδώδιμα προϊόντα βάρους κάτω από 50 γραμμάρια, ή 50 χιλιοστόλιτρα ή πάνω από 10 χιλιόγραμμα ή 10 λίτρα και τα χρώματα, βερνίκια, καλλυντικά, προϊόντα αρωματοποιίας και καλλωπισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ