Κυριακή 22 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στη μνήμη του σ. Νίκου Καραγιώργου

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ στη Γερμανία, που έφυγε από τη ζωή πρόσφατα, στις 14 Γενάρη 2006, οι σύντροφοί του της ΝΕ της ΚΟ Γερμανίας προσφέρουν για ενίσχυση του Κόμματος 650 ευρώ.

Επίσης, στη μνήμη του Νίκου Καραγιώργου σύντροφοι και φίλοι από τις πόλεις Εσσεν και Μπόχουμ της Γερμανίας προσφέρουν για ενίσχυση του ΚΚΕ 700 ευρώ.

Ο Νίκος Καραγιώργος γεννήθηκε το 1951 στην Τασκένδη της Σοβιετικής Ενωσης. Οι γονείς του, Κωνσταντίνος και Ελένη, ήταν μαχητές και οι δυο του ΔΣΕ. Επέστρεψαν το 1961 στην Ελλάδα κι εγκαταστάθηκαν στο χωριό Αγ. Σώστης.

Στα χρόνια που πήγαινε στο Γυμνάσιο δραστηριοποιήθηκε στη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη. Μετά το Γυμνάσιο, το 1970 πήγε στην Αθήνα για σπουδές, δουλεύοντας παράλληλα στις οικοδομές. Στα χρόνια της δικτατορίας όταν υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία με απόφαση του NATO (βλέπε Αμερικάνων), έγιναν δοκιμαστικά εμβόλια «κατά της ηπατίτιδας», σε τρεις στρατούς χωρών του NATO, και όπως έγραψε το γερμανικό περιοδικό «DER - SPIEGEL» (1987 ή 1988), μετά το «δοκιμαστικό εμβολιασμό» εμφανίστηκε σε αρκετούς στρατιώτες ηπατίτιδα Β' που στο σ. Ν.Κ. εκδηλώθηκε το 1986.

Το Γενάρη του 1975 έφυγε για σπουδές στη Γερμανία δουλεύοντας σε διάφορες βιομηχανίες. Στο Μόναχο ήρθε σε επαφή και οργανώθηκε το Φλεβάρη του ίδιου έτος σε Οργάνωση Βάσης της ΚΝΕ. Το Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Συμμετείχε ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος της ΚΟ Γερμανίας σε όλα (εκτός 14ου που ήταν βαριά άρρωστος) τα Συνέδρια του Κόμματος. Ηταν μέλος της Κομματικής Επιτροπής Γερμανίας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ