Κυριακή 22 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΑΜΕ
Οργάνωση της πάλης

Πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη στο Συνδικάτο Οικοδόμων

Πλατιά σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις κλαδικές συμβάσεις, διοργανώνει την Πέμπτη, 26 Γενάρη, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Η σύσκεψη γίνεται στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατ. Κάνιγγος). Ταυτόχρονα, σε όλη τη χώρα, οι ταξικές δυνάμεις ξετυλίγουν τη δράση τους, για την οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης, μπροστά στην προκλητικότητα εργοδοσίας και κυβέρνησης που κάθε μέρα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ηδη τη βδομάδα που πέρασε, και ενώ ο ΣΕΒ έχει ανοιχτά αμφισβητήσει τις συλλογικές συμβάσεις με μια σειρά αξιώσεις, η επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα συνεχίστηκε με καινούρια ένταση. Η κυβέρνηση, μέσω της αναθεώρησης του Συντάγματος, ευθέως βάλλει κατά της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, οι τραπεζίτες, με τις πλάτες εκπροσώπων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ανοίγουν πόρτα για την κατάργηση του πενθήμερου, προωθούν ωράρια εργασίας για σκλάβους. Παράλληλα, ακόμα και μεγάλες και κερδοφόρες επιχειρήσεις ανακοινώνουν «σχέδια αναδιάρθρωσης», δηλαδή μέτρα για τη μείωση θέσεων εργασίας.

Γίνεται φανερό ότι οι εργαζόμενοι βάλλονται πανταχόθεν. Η επίθεση εκ μέρους του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων βαθαίνει. Η μόνο αποτελεσματική απάντηση μπορεί να δοθεί με το αγωνιστικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, με τη συσπείρωση νέων δυνάμεων γύρω απ' αυτό το πλαίσιο, με την οργάνωση της πάλης και των αγώνων των συνδικάτων. Σ' αυτό έρχεται να συμβάλει η πλατιά σύσκεψη που γίνεται την Πέμπτη καθώς και ανάλογες συσκέψεις που προετοιμάζονται σε όλη τη χώρα από τις Τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, τις κλαδικές Γραμματείες και τις Επιτροπές Αγώνα. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνεται η ανάγκη αντιμετώπισης των δυνάμεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που ο ρόλος του κάθε μέρα γίνεται και πιο επικίνδυνος, παραδίνοντας με τα χέρια του βασικά εργασιακά δικαιώματα στα αφεντικά, και συρόμενος στα τραπέζια του «κοινωνικού διαλόγου», για έναν ακόμα γύρο ξεπουλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ