Σάββατο 21 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΦΛ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κεφάλαιο και κυβέρνηση κλειδώνουν το λουκέτο

Περιοδεία στο κατειλημμένο εργοστάσιο πραγματοποίησε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης

Από τη συνάντηση του Αγγέλου Τζέκη με συνδικαλιστές και εργαζόμενους της ΒΦΛ
Από τη συνάντηση του Αγγέλου Τζέκη με συνδικαλιστές και εργαζόμενους της ΒΦΛ
Μια λύση έχει η κυβέρνηση: Να αναγκάσει τις διοικήσεις που διορίζει στην Εθνική και Εμπορική Τράπεζα, να πάρουν πίσω την απόφαση να κλείσουν το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στη Θεσσαλονίκη και μετά να συζητήσουν την παραγωγική ανάπτυξη της επιχείρησης, σε όφελος των εργαζομένων και του λαού, σε όφελος των αγροτών, της εθνικής οικονομίας και του τόπου. Και αυτή τη λύση θα την επιβάλουν οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους. Εναν αγώνα που δε θα βάζει σε διαπραγμάτευση το δικαίωμα στην εργασία και τις εργατικές κατακτήσεις, θα στρέφεται ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική που στο όνομα της κερδοφορίας του κεφαλαίου και των τραπεζών κλείνει τα εργοστάσια και θα έχει ενεργά συμμέτοχους - συμπαραστάτες όλο το λαό της Θεσσαλονίκης.

Αυτό το μήνυμα - κάλεσμα μετέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, στους εργαζόμενους της ΒΦΛ, που συνεχίζουν την κατάληψη του εργοστασίου. Χτες το μεσημέρι ο Α. Τζέκης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της μονάδας στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει στη Βουλή και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Με την αφορμή της παρουσίας του, συμμετείχε στην κοινή σύσκεψη - βρισκόταν σε εξέλιξη - του σωματείου με την Επιτροπή Αγώνα, μέσα από την οποία καθορίστηκαν μια σειρά δράσεις για την επόμενη βδομάδα. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν συγκέντρωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την επόμενη Τρίτη 24 Γενάρη και συγκέντρωση στα διόδια των Μαλγάρων την επόμενη Τετάρτη 25 Γενάρη. Από σήμερα ξεκινούν πλατιά εξόρμηση ενημέρωσης του λαού της Θεσσαλονίκης προκειμένου μαζικά να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων της ΒΦΛ.

Στο μεταξύ, καθημερινά φτάνουν στο εργοστάσιο ψηφίσματα συμπαράστασης από εργατικά σωματεία και φορείς από όλη την Ελλάδα. Στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργατοϋπαλλήλων στη μονάδα της Θεσσαλονίκης, στέκονται και εργαζόμενοι του εργοστασίου της ΒΦΛ στην Καβάλα. Σε αντίθεση με τη σιωπή του ΔΣ του Σωματείου, απλοί εργαζόμενοι με επιστολή που απέστειλαν και στους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη, σημειώνουν την ανάγκη του ενιαίου και συντονισμένου αγώνα, γιατί όπως αναφέρουν, οι εξελίξεις δε θα σταματήσουν εδώ.

Στην επιστολή, οι εργαζόμενοι σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα ότι «απέναντι στην επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται, συμφέρον όλων μας είναι ο κοινός αγώνας με τους συναδέλφους μας στο εργοστάσιο Θεσσαλονίκης για τους οποίους εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ