Σάββατο 21 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Αγκομαχούν ασθενείς και εργαζόμενοι

Μεγάλες οι ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων

Από τη συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το νοσοκομείο κατά την προχτεσινή δίωρη στάση εργασίας
Από τη συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το νοσοκομείο κατά την προχτεσινή δίωρη στάση εργασίας
Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χαλκίδας - το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Εύβοιας - όχι μόνο λόγω των τεράστιων ελλείψεων στο προσωπικό, αλλά και λόγω του κτιριακού προβλήματος, αφού η ανάγκη δημιουργίας νέων τμημάτων και κλινικών είναι μεγάλη και η επέκταση του υπάρχοντος κτιρίου είναι αδύνατη. Την ίδια στιγμή, η πολυδιαφημισμένη σε κάθε προεκλογική περίοδο ανέγερση του νέου νοσοκομείου παραμένει στα χαρτιά.

Τα 190 κρεβάτια του νοσοκομείου είναι συνήθως υπερπλήρη, με το υπάρχουν νοσηλευτικό προσωπικό να «αγκομαχεί», καλύπτοντας δύο θέσεις εργασίας ο καθένας. Καταγράφοντας τις τεράστιες ελλείψεις, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι βάσει μόνο του υπάρχοντος Οργανισμού λείπουν 100 άτομα προσωπικό (από 520 που προβλέπονται, το νοσοκομείο λειτουργεί με 420 εργαζόμενους). Ενδεικτικά, από τις 266 νοσηλεύτριες που προβλέπονται, εργάζονται 240. Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις και στο διοικητικό προσωπικό, στους τραυματιοφορείς και στους οδηγούς του νοσοκομείου.

Κενές παραμένουν πολλές θέσεις και στο ΚΥ Ιστιαίας, οι οποίες επιχειρείται να καλυφθούν με αποσπάσεις του υπάρχοντος προσωπικού, όπως γίνεται και στο εσωτερικό του νοσοκομείου στα νέα τμήματα που δημιουργήθηκαν (Παιδιατρική Κλινική κ.ά.).

Με αίτημα την κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο πραγματοποίησαν προχτές δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας. Οπως δήλωσε στο «Ρ» η Βάσω Καϊπάνου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων και συνδικαλίστρια της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ, θέση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν, με τροποποίηση του Οργανισμού για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του νοσοκομείου και των νοσηλευομένων. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι διεκδικούν και την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Η συνδικαλίστρια, σημείωσε επίσης την κάθετη διαφωνία της παράταξης με την πλειοψηφία του σωματείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) για πρόσληψη συμβασιούχων για 8 μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ