Σάββατο 21 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Τίμησαν στους δρόμους το νεκρό εργάτη

Αθώος ο ιδιοκτήτης της μπετονιέρας, ασύλληπτοι ο εργολάβος και ο μηχανικός της οικοδομής - κάτεργο

Συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης διοργάνωσαν χτες το Εργατικό Κέντρο (ΕΚ) και το Συνδικάτο Οικοδόμων Ζακύνθου, καταγγέλλοντας το πρόσφατο εργοδοτικό έγκλημα που στοίχισε τη ζωή σ' έναν 28 εργάτη. Απαιτώντας την άμεση λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς, οι εργαζόμενοι της Ζακύνθου τίμησαν αγωνιστικά τη μνήμη του συναδέλφου τους Στάθη Παράσχη, βοηθό χειριστή πρέσας, που στις 14 Γενάρη καταπλακώθηκε από την μπετονιέρα που οδηγούσε όταν αυτή έπεσε σε σκάμμα τριών μέτρων, σε ανεγειρόμενη οικοδομή του σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος». Η εργοδοσία, προκειμένου να γλιτώσει έξοδα, απέφυγε να στήσει πρέσα για το έργο, το κόστος της οποίας ήταν μόλις 60 ευρώ, ενώ δεν πήρε και κανένα άλλο μέτρο στήριξης του χείλους του σκάμματος που υποχώρησε.

Το αποτρόπαιο έγκλημα έσπευσε να ολοκληρώσει η Δικαιοσύνη, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο αθώωσε την Τετάρτη τον ιδιοκτήτη της μπετονιέρας με την αιτιολογία ότι τη μέρα του θανατηφόρου είχε ρεπό και δεν ήταν παρών στο χώρο του «ατυχήματος». Κι αυτό όταν αποδεδειγμένα παραβίαζε το πενθήμερο των εργαζομένων (το «ατύχημα» έγινε ημέρα Σάββατο) και χρησιμοποιούσε σε άλλη ειδικότητα τον 28χρονο εργάτη, σαν οδηγό μπετονιέρας.

Την ίδια στιγμή, ο εργολάβος και ο μηχανικός του έργου παραμένουν ασύλληπτοι ενώ και χτες, στο ίδιο εργοτάξιο, οι εργαζόμενοι δούλευαν μέχρι το απόγευμα και μάλιστα με την παρουσία της αστυνομίας που προφανώς είχε εντολή να προστατεύσει την εργοδοσία από τις παρεμβάσεις του ΕΚ και του Συνδικάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ