Σάββατο 21 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ»
Αγωνιστική απάντηση στις απολύσεις

Με 24ωρη απεργία τη Δευτέρα ξεκινάει το δίμηνο πρόγραμμα των κινητοποιήσεων στο οποίο κατέληξε η χτεσινή Γενική Συνέλευση

Αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη για το δικαίωμα στη δουλιά δηλώνουν οι εργαζόμενοι της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ»

Eurokinissi

Αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη για το δικαίωμα στη δουλιά δηλώνουν οι εργαζόμενοι της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ»
Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ Εταιρία Ελληνικών Εμφιαλώσεων ΑΕ» στις μαζικές απολύσεις που δρομολογεί η πολυεθνική, ξεκινώντας με 24ωρη απεργία που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 23 του Γενάρη. Στην έκτακτη, μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες, αποτυπώθηκε η αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν για να εμποδίσουν τις μεθοδεύσεις της πολυεθνικής, η οποία σπεύδει με τις απολύσεις να ενισχύσει την «ανταγωνιστικότητά» της.

Η συνέλευση ψήφισε δίμηνο πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων, εξουσιοδοτώντας το Διοικητικό Συμβούλιο για την ακριβή μορφή τους. Απορρίπτοντας τις προσπάθειες της εργοδοσίας να «χρυσώσει το χάπι» της απόλυσης, οι εργαζόμενοι δε θα συμμετάσχουν στη συνάντηση που ζήτησε η διεύθυνση για την επόμενη Δευτέρα, με σκοπό να αποφασίσουν ουσιαστικά ...πώς θα γίνουν οι απολύσεις.

Η προχτεσινή ανακοίνωση-τελεσίγραφο της διεύθυνσης της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεων ΑΕ» αναγγέλλει το «λουκέτο» στην παραγωγική μονάδα της Αθήνας και σε τρεις αποθήκες, σε Μεσολόγγι, Ρόδο και Κέρκυρα. Η απειλή της ανεργίας δεν αφορά μόνο 150 εργαζόμενους, όπως ισχυρίζεται η εταιρία, αφού το κλείσιμο της παραγωγικής μονάδας μπορεί να εξελιχθεί σε «ντόμινο» που θα επηρεάσει πολύ περισσότερους.

Ενδεικτική των προθέσεων της εργοδοσίας είναι και η χτεσινή ανακοίνωση της εταιρίας ότι προχώρησε στην εξαγορά της «Fresh & Co», μιας «από τις κορυφαίες εταιρίες παραγωγής χυμών φρούτων στη Σερβία και στο Μαυροβούνιο». Η εξαγορά έγινε από κοινού με την «The Coca Cola Company» (TCCC) και περιλαμβάνει μία μονάδα παραγωγής η οποία βρίσκεται στη Σιβότικα αλλά και τα σήματα χυμού και νέκταρος «Next» και «Su-Voce».

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται απ' την πρώτη στιγμή η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών. Οπως επισημαίνει στον «Ρ» ο Κώστας Λιαπάτης, γραμματέας της Ομοσπονδίας, «καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, γιατί εκτιμούμε ότι οι εξελίξεις στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ είναι αρχή γενικότερων εξελίξεων στον κλάδο μας. Για το κεφάλαιο, το ζήτημα είναι πώς θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα κέρδη του, συμπιέζοντας κι άλλο την τιμή της εργατικής δύναμης και αλλάζοντας προς το χειρότερο τις εργασιακές σχέσεις και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ