Τετάρτη 25 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.-- Σαράντα τέσσερις επιβάτες, ανάμεσά τους και πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν και 198 τραυματίστηκαν κατά τον εκτροχιασμό τρένου προχτές βράδυ στο Μαυροβούνιο.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Οι σερβικές αρχές συνέλαβαν τον αναπληρωτή διευθυντή της «Mobtel» Μπόγκολιουμπ Λάζιτς, με την υποψία της κατάχρησης εξουσίας. Ο Λάζιτς έχει διατελέσει αναπληρωτής του υπουργού Επενδύσεων της Σερβίας Βέλιμιρ Ιλιτς και την ίδια περίοδο ασκούσε καθήκοντα αναπληρωτή διευθυντή της συγκεκριμένης εταιρίας...

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κάλεσε τη Συρία να συνεργαστεί με το Λίβανο στην προσπάθειά του να αποκαταστήσει την κυριαρχία στην εδαφική επικράτειά του και να θέσει τέρμα στη διακίνηση όπλων προς τη χώρα.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Στη Γουατεμάλα μεταφέρθηκαν χτες αεροπορικώς τα πτώματα οκτώ κυανοκράνων του ΟΗΕ που σκοτώθηκαν προχτές σε συγκρούσεις με ενόπλους στη βορειοανατολική μεθόριο της ΛΔ Κονγκό με την Ουγκάντα. Εκπρόσωπος του ΟΗΕ διαβεβαίωσε πως παρά την αιματηρή σύγκρουση και τις απώλειες κυανοκράνων, ο Οργανισμός θα συνεχίσει την αποστολή του στη ΛΔ Κονγκό.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Η κακοκαιρία προκάλεσε και νέα μοιραία οδικά δυστυχήματα στην Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου «Ανατολή», υπήρξαν πολύνεκρα δυστυχήματα στην Ιστανμπούλ, με 4 νεκρούς και 33 τραυματίες, και στην Αγκυρα, όπου λεωφορείο ανατράπηκε λόγω ολισθηρότητας του δρόμου εξαιτίας του παγετού, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να βρουν το θάνατο και 15 να τραυματιστούν. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα είχαν σκοτωθεί 9 άνθρωποι σε σύγκρουση αυτοκινήτου του υπουργείου Εξωτερικών με ΙΧ. Μετεωρολόγοι προειδοποιούν για συνέχιση της κακοκαιρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ