Κυριακή 29 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Γεφύρι της Αρτας» ο Περιφερειακός του Βόλου

Στα προβλήματα που έχει ο περιφερειακός δρόμος του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου, που έχει καταντήσει «γεφύρι της Αρτας», αναφέρεται η Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων, Γ. Σουφλιά.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση, «στο τμήμα από τον κόμβο της οδού Λαρίσης μέχρι το χείμαρρο Κραυσίδωνα, παρατηρούνται σημαντικές και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην εξέλιξη των εργασιών. Η ανάδοχος εταιρία "Αθηναϊκή Τεχνική" ζητά νέα παράταση για την ολοκλήρωση των εργασιών έως τις 30/6/2006. Τα όποια περιθώρια υπομονής των κατοίκων της πόλης έχουν όμως εξαντληθεί και η υπηρεσία αρμοδίως θα πρέπει να εφαρμόσει τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος Δημοσίων Εργων».

Παράλληλα, υπογραμμίζουν οι βουλευτές του Κόμματος: «Η εκπόνηση της μελέτης συμπληρωματικών έργων, μελέτη "Σκούπα", θα πρέπει να ολοκληρωθεί στον καθορισμένο χρόνο, ως το τέλος Απρίλη του 2006 και στη συνέχεια να γίνει η δημοπράτηση του έργου, ώστε να εγκατασταθεί ο εργολάβος μέχρι τον Οκτώβρη του 2006. Οι όποιες καθυστερήσεις, κακοτεχνίες και ελλείψεις στο έργο του Περιφερειακού του ΠΣ Βόλου - κατά το ΤΕΕ τμήμα Μαγνησίας, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας κ.ά. φορείς, οφείλονται και στο γεγονός ότι η Διευθύνουσα Υπηρεσία της πρώτης, καθώς και της δεύτερης φάσης του έργου βρίσκονται εκτός Μαγνησίας».

Επίσης, σημειώνουν οι βουλευτές ότι το αίτημα του ΤΕΕ Μαγνησίας για τη δημιουργία στο Βόλο Διευθύνουσας Υπηρεσίας Επίβλεψης του Περιφερειακού, παραμένει επίκαιρο, προκειμένου αυτή να παρακολουθεί την εξέλιξη των εργασιών του έργου - τρίτου τμήματος του Περιφερειακού από Γορίτσα μέχρι Αγριά, καθώς και την εξέλιξη των εργασιών του έργου της μελέτης «Σκούπα» στο τμήμα Λαρίσης - Γορίτσας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό ΠΕΧΩΔΕ: «Τι μέτρα θα πάρει άμεσα, ώστε κάποτε να εφαρμοστούν οι νόμοι στους ασυνεπείς εργολάβους, όπως στην "Αθηναϊκή Τεχνική" στο έργο του Περιφερειακού στο τμήμα "κόμβος Λαρίσης έως Κραυσίδωνα"; Και τι μέτρα θα πάρει ο υπουργός για την έγκαιρη ολοκλήρωση της μελέτης "Σκούπα" των συμπληρωματικών έργων στο τμήμα Λαρίσης - Κραυσίδωνα εντός του Απρίλη του 2006, όπως και για το αίτημα - πρόταση του ΤΕΕ Μαγνησίας για την εγκατάσταση της Διευθύνουσας Υπηρεσίας στο Βόλο;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ