Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Δυσαρέσκειες και αντιδράσεις

Διαβάζοντας πιο προσεκτικά το πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ, διακρίνει κανείς μεγάλες απουσίες. Εύλογα το ΔΣ του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ), ύστερα από 25 χρόνων επιτυχείς συμμετοχές, δηλώνει ενοχλημένο καθώς αποκλείστηκε από τα φετινά Επιδαύρια. Το Φεστιβάλ ενέταξε την παράσταση του ΘΟΚ με τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη στο Ηρώδειο. Οι υπεύθυνοι του ΘΟΚ, έντονα δυσαρεστημένοι από τη στάση των αρμοδίων του Φεστιβάλ, ζητούν εξηγήσεις, ενώ στο θέμα, ίσως, εμπλακεί και η κυβέρνηση, η οποία θα ζητήσει εξηγήσεις από ελληνικούς κυβερνητικούς κύκλους.

Τη δυσαρέσκειά του εκφράζει, πάντως, και ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος με επιστολή του, στον πρόεδρο και καλλιτεχνικό διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ Γιώργο Λούκο. Σε αυτήν σημειώνει ότι ενώ είχε καταθέσει πρόταση για τιμητικό αφιέρωμα στην Σωτηρία Μπέλλου στη Μικρή Επίδαυρο, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Λέει χαρακτηριστικά: «Κάποιοι θα πουν ότι είναι υποχρεωμένος όποιος προΐσταται στο πρώτο δημόσιο φεστιβάλ της χώρας και όχι σε κάποιο ιδιωτικό, να συνομιλεί και να σέβεται τους καλλιτέχνες. Αλλά ποιος λογαριάζει σ' αυτό τον τόπο τέτοιες λεπτομέρειες... Τώρα, αν πετάχτηκε στα σκουπίδια η πρότασή μου, που αφορούσε ένα τιμητικό αφιέρωμα στην Σωτηρία Μπέλλου, για τη Μικρή Επίδαυρο, αυτό έχει λιγότερη σημασία. Ισως, το καλλιτεχνικό στίγμα της Μπέλλου και το δικό μου, να έριχνε μια σκιά βαρβαρότητας στο "εκλεπτυσμένο και εξευρωπαϊσμένο" πρόγραμμα... των δέκα εκατομμυρίων ευρώ...».

Πρέπει να σημειώσουμε ότι απ' το πρόγραμμα απουσιάζουν σκανδαλωδώς τα ΔΗΠΕΘΕ. Ούτε ένα ΔΗΠΕΘΕ δεν πληρούσε τα κριτήρια, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ σε κάποιον από τους χώρους όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του; Ή τα έχουν ήδη «σβήσει» από το χάρτη;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ