Σάββατο 17 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
Προσφυγή αποφοίτων του παλαιού συστήματος

Για τις 22 Ιούνη 2000 προσδιορίστηκε η συζήτηση των προσφυγών που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) οι 303 απόφοιτοι λυκείων που έδωσαν εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ με το παλαιό σύστημα. Οι μαθητές αυτοί έδωσαν εισαγωγικές εξετάσεις για δεύτερη ή και τρίτη φορά.

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία καθορίζεται ποσοστό εισόδου στα ΑΕΙ και ΤΕΙ 25% (22.000 άτομα), καθώς, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, αντιβαίνει τη νομοθεσία και τις συνταγματικές αρχές. Επίσης, στην προσφυγή τους αναφέρουν ότι με βάση τα στατιστικά στοιχεία της τελευταίας πενταετίας θα έπρεπε το ποσοστό εισαγωγής να ήταν 45%, δηλαδή να εισαχθούν 38.250 απόφοιτοι παλαιών ετών.

  • Στο μεταξύ προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας 106 δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό και ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας και του υφυπουργού Οικονομικών, με την οποία ενοποιήθηκε το ποσοστό εισόδου των παιδιών τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (ανάλογα με τα χρόνια φοίτησης σε ελληνόγλωσσα λύκεια και τα χρόνια απόσπασης των γονιών τους στο εξωτερικό).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ