Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περισσεύει η υποκρισία

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις», «αποδυνάμωση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των κλαδικών συμβάσεων εργασίας»... Ποιος τα λέει όλα αυτά; Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία μάλιστα, στη σύσκεψη που οργάνωσε χτες με ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, διατυπώνει την αναγκαιότητα να αποκρουστούν οι αντεργατικές πολιτικές!

Μια μέρα νωρίτερα, όμως, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συμφώνησε στην Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης να ξεκινήσει και πάλι η ιστορία των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης (ΤΣΑ) και, μάλιστα, αφού η κυβέρνηση νομοθετήσει τη διεύρυνση του αντεργατικού τους περιεχομένου. Σημειώνουμε μόνον ότι η εφαρμογή των ΤΣΑ θα σημάνει ότι σε ολόκληρους νομούς, περιοχές, ακόμα και κλάδους, δε θα ισχύουν οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις. Αυτές, δηλαδή, οι συμβάσεις, για τις οποίες κόπτεται η ΓΣΕΕ.

Οσο για την αναγκαιότητα να αποκρουστούν οι αντεργατικές πολιτικές, και εδώ η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δείχνει την ίδια συνέπεια, όπως και στο ζήτημα των συμβάσεων. Θα αποφασίσουμε, λέει, μετά την τρίτη συνάντηση για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (σε 10-15 μέρες) και ανάλογα με τις απαντήσεις των εργοδοτών... Τέτοια αγωνιστική πρεμούρα έχει πιάσει την πλειοψηφία. Οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ