Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνδιαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής

Την οικονομική αυτοδυναμία των δήμων, μέσα από την απόκτηση της δυνατότητας να επιβάλλουν και να διαχειρίζονται φόρους, ζητά η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας. Στο κείμενο με τις θέσεις της για τη δρομολογημένη από την κυβέρνηση συνταγματική αναθεώρηση, που απέστειλε στα κόμματα, θεωρεί το χαράτσωμα των δημοτών, ως «θεσμική και ουσιαστική αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Γεγονός, το οποίο εξηγεί - εκτός των άλλων - γιατί η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ ηγεσία του συλλογικού οργάνου της ΚΕΔΚΕ δε διεκδίκησε ποτέ στα σοβαρά, τόσο τους παρακρατημένους πόρους, όσο και την αύξηση της κρατικής επιχορήγησης, που λαμβάνει ο θεσμός.

Στο ίδιο κείμενο ζητείται η παραπέρα συγκεντροποίηση της τοπικής εξουσίας και συγκεκριμένα η θεσμοθέτηση του δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης σε επίπεδο Περιφέρειας και η πρόβλεψη της μητροπολιτικής διακυβέρνησης. Ενώ ζητείται και η ανάληψη παραπέρα κρατικών αρμοδιοτήτων από τους δήμους, καταδεικνύοντας έτσι το κύριο μέλημα της ΚΕΔΚΕ, να γίνουν οι δήμοι συνδιαχειριστές της εξουσίας και της προωθούμενης αντιλαϊκής πολιτικής.

Ο αντιλαϊκός προσανατολισμός των προαναφερόμενων επιδιώξεων και στόχων είναι ολοφάνερος και αποτελεί, πράγματι, ευτύχημα το γεγονός, πως τον ερχόμενο Οκτώβρη έχουμε νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα μπορούν και πρέπει να δώσουν τη δική τους απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ