Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΡΟΜΠ ΡΑΪΝΕΡ
Οι φήμες λένε

Τζένιφερ Ανιστον και Κέβιν Κόστνερ
Τζένιφερ Ανιστον και Κέβιν Κόστνερ
Οι «Φήμες» αφορούν στην Πολιτεία, στην Εκάλη, στη Δροσιά και ακόμα παρά πέρα!.. Σε οικογένειες, που έχουν λύσει τα καθημερινά τους προβλήματα και ξύνονται. Οι ήρωες της ταινίας είναι όλοι ατσαλάκωτοι, σαν αυτούς που βλέπουμε στις κοσμικές στήλες των κοσμικών περιοδικών. Ξέρετε αυτούς, «...παραβρέθηκαν οι...», και να οι φωτογραφίες και να τα λαμέ φουστάνια και οι πούλιες.

Ενας τέτοιος τύπος, λοιπόν, ατσαλάκωτος και τσαχπίνης, ο Κέβιν Κόστνερ, είχε μια ερωτική σχέση με μια κυρία, που ετοιμαζόταν να παντρευτεί κάποιον άλλον. Η μάνα της τύπισσας (Σίρλεϊ ΜακΛέιν), θέλοντας να επαληθεύσει την ταινία «Ο Πρωτάρης», βουτάει τον τύπο της κόρης της από το σβέρκο και τον ρίχνει στο δικό της κρεβάτι. Τα χρόνια περνούν... Η γυναίκα, που με άλλον κοιμόταν και άλλον παντρεύτηκε, πέθανε αφήνοντας πίσω της τη μάνα της και μια κόρη. Για την ακρίβεια δυο κόρες, αλλά εμάς, η μια μας ενδιαφέρει. Η κόρη αυτή λοιπόν (Τζένιφερ Ανιστον), έρχεται να δικαιώσει την παροιμία, πως το κακό πρέπει πάντα να τριτώνει!..

Ολα αυτά μέσα σε ένα «πλούσιο μαγευτικό περιβάλλον». Με ωραία σπίτια, με ωραία αυτοκίνητα, με πισίνες. Ο,τι πρέπει, δηλαδή, για να περάσει το μήνυμα και να επιτύχει ο στόχος. Που είναι η ομαδική και απόλυτη αποχαύνωση του πόπολου! Το αμερικάνικο ευτυχισμένο τέλος της ταινίας είναι η χαριστική βολή. Το κερασάκι στην τούρτα. Ο,τι έγινε - έγινε, λένε οι δημιουργοί. Τίποτα δεν έγινε, δηλαδή. Ολα, στο τέλος, κατέληξαν ομαλά. Ο πιο τυχερός, βέβαια, είναι ο Κόστνερ. Ατυχος, ίσως, γιατί του γλίτωσε η μικρότερη κόρη...

Θα πω πάλι κρίμα (το είπα και την περασμένη βδομάδα με αφορμή μια άλλη ταινία), για την Σίρλεϊ ΜακΛέιν. Αυτή τη θαυμάσια ηθοποιό, που, φαίνεται, δεν μπορεί να πει «όχι». Αλλά και για τον νεότερό της Κέβιν Κόστνερ. Και αυτός δεν ξέρει, δε θέλει ή δεν του επιτρέπουν να πει «όχι». Τα ίδια ισχύουν, για την πιο καινούρια, αλλά εξίσου καλή, για να μην πω καλύτερη, Τζένιφερ Ανιστον.

Τελικά, εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς. Είναι οι σκηνοθέτες αυτών των ταινιών ανόητοι ή είναι ανόητοι οι θεατές τους; Είναι και τα δυο σωστά. Γιατί ακόμα και ψυχρός έμπορος τέχνης να είσαι κάνεις τέλος πάντων μια προσπάθεια να λέει κάτι το προϊόν που πλασάρεις. Ετούτες οι ταινίες είναι τελείως κατά διαόλου.

Παίζουν: Τζένιφερ Ανιστον, Κέβιν Κόστνερ, Μαρκ Ράφαλο, Σίρλεϊ ΜακΛέιν, Μίνα Σουβάρι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κέικ (Cake) (2015-02-26 00:00:00.0)
Επικηρύσσοντας την πρώην (2010-04-15 00:00:00.0)
Η κακιά πεθερά (2007-05-13 00:00:00.0)
Σχέσεις στοργής (2000-10-20 00:00:00.0)
Μια...ιστορία (2000-07-09 00:00:00.0)
Ο κόσμος της Αντονιέτα (1997-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ