Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΣΑΜΙΝΑ»
Υποτυπώδεις έλεγχοι στα καράβια

Δριμύ «κατηγορώ» εναντίον όσων διέπραξαν οι εφοπλιστές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με αποτέλεσμα το τραγικό ναυάγιο του «ΣΑΜΙΝΑ», αποτέλεσαν και οι χτεσινές τελευταίες αγορεύσεις των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη συνέχεια της δίκης για το πολύνεκρο ναυάγιο του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ.

Ειδικότερα ο δικηγόρος Βασ. Ταουξής επισήμανε τις ευθύνες της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι σήμερα στο εδώλιο θα έπρεπε να βρίσκεται «ο τότε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας που λειτουργούσε σαν υπάλληλος των Μινωικών Γραμμών, καθώς και ο Κλάδος Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων, επειδή έκανε υποτυπώδεις ελέγχους στα καράβια της εταιρίας». Σχολιάζοντας τον κλάδο των εφοπλιστών, ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής ανέφερε ότι «οι εφοπλιστές είναι αυτοί που αγοράζουν σαπάκια, τους αλλάζουν μοκέτες, τα μετασκευάζουν και με τη βοήθεια του Θεού ελπίζουν να ταξιδέψουν!»

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος και ναυαγός του ΣΑΜΙΝΑ, Γιαν. Γιατράκος αναφέρθηκε στις ευθύνες της τότε κυβέρνησης που δεν οργάνωσε σωστά την επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερα, τα οποία όμως χρησιμοποίησε την επόμενη μέρα του ναυαγίου ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, προκειμένου να πάει στην Πάρο. Αναφερόμενος στην απόφαση που θα λάβει το δικαστήριο είπε στους δικαστές: «Για όλα τα θύματα το καλύτερο μνημόσυνο θα είναι μια δίκαιη κρίση σας».

Το «απύθμενο θράσος» του Κ. Κληρονόμου προέδρου της πλοιοκτήτριας εταιρίας HSW, που δε λυπήθηκε καθόλου για το ναυάγιο, παρά ο μόνος του φόβος ήταν μήπως πάθει τίποτα η εταιρία του, σχολίασε η δικηγόρος Ειρ. Μαρούπα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ