Κυριακή 12 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μνήμη Καρόλου Κουν

Φέτος συμπληρώνονται 19 χρόνια χωρίς τον Κάρολο Κουν. Την Τρίτη 14 του Φλεβάρη και ώρα 11.00 π.μ. θα γίνει μνημόσυνο στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, παρουσία μαθητών, φίλων και συνεργατών του.

Το ίδιο βράδυ, μαθητές, συνεργάτες και φίλοι του Θεάτρου Τέχνης θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση του έργου της Νάνσης Τουμπακάρη «Ο Λιόντας - ένα ταξίδι μουσικό με ήχους και αρώματα παλιών επαγγελμάτων» σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη στο «Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν» - Υπόγειο στις 9.15 μ.μ.

Την ίδια μέρα, η σκηνή της Φρυνίχου με την παράσταση του έργου του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δυο αφεντάδων» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη ανοίγει δωρεάν για τους θεατές που επιθυμούν να την παρακολουθήσουν. Το ταμείο του θεάτρου (Φρυνίχου 14-Πλάκα, τηλ. 210-32 22 464) θα ανοίξει την ίδια μέρα (14.02.2006) στις 5.00 μ.μ. για τις κρατήσεις θέσεων.

«...Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας. Μόνος ο καθένας μας είναι ανήμπορος. Μόνος ο καθένας από σας τους πιο κοντινούς στην προσπάθειά μας είναι ανήμπορος. Μαζί ίσως κάτι μπορέσουμε να κάνουμε. Το θέατρο, ως μορφή Τέχνης, δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούμε, να συγκινηθούμε, ν' αγγίξουμε ο ένας τον άλλο, να νιώσουμε μαζί μια αλήθεια. Να γιατί διαλέξαμε το θέατρο σαν μορφή εκδήλωσης του ψυχικού μας κόσμου». Ο απλός και μαζί περιεκτικός λόγος του μεγάλου θεατράνθρωπου Καρόλου Κουν περικλείει όλη του τη φιλοσοφία για τη μορφή τέχνης που διάλεξε να υπηρετήσει και που καλό είναι να θυμούνται όλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ