Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
«Δούρειος Ιππος» για τη δημοκρατία συνολικά

Συνεχίζεται η έκδοση καταδικαστικών αποφάσεων κατά του αντικομμουνιστικού μνημονίου του Συμβουλίου της Ευρώπης, από μαζικούς φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις και οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, με απόφασή του, υιοθέτησε κοινή επιστολή των τεσσάρων δημάρχων της επαρχίας και του επάρχου Ικαρίας - Φούρνων, που απευθύνεται τόσο στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, όσο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης. «Με την παρούσα επιστολή μας, τονίζεται, επιθυμούμε να ενώσουμε τη φωνή μας με αυτή εκατομμυρίων Ευρωπαίων και να καταδικάσουμε απερίφραστα την εν λόγω μεθόδευση. Δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι οι λαοί της Ευρώπης έχουν πλούσια και οδυνηρή εμπειρία, έδωσαν εκατομμύρια νεκρούς για την απόκρουση του φασισμού και δεν πρέπει να επιτρέψουν τη νεκρανάσταση τέτοιων αντιδραστικών πρακτικών και μεθόδων. Δεδομένου ότι αυτή η πρακτική (καταδίκης των κομμουνιστών) έχει ιστορικά αποδειχθεί ότι είναι ο "Δούρειος Ιππος" για τη δημοκρατία συνολικά. Δεν είναι αναγκαίο να αποδέχεται κάποιος την ιδεολογία του κομμουνισμού, ούτε να υποστηρίζει την ιστορία του σοσιαλισμού. Η καταδίκη όμως του "αντικομμουνιστικού μνημονίου" σημαίνει ότι διασφαλίζονται στοιχειωδώς τα δημοκρατικά δικαιώματα στην Ευρώπη, γιατί είναι καθαρά θέμα δημοκρατικών ελευθεριών και δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλεωτών Γρεβενών σε ψήφισμά του επισημαίνει ότι η «προσπάθεια εξομοίωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό αποτελεί πρόκληση προς την ιστορική μνήμη» και τονίζει ότι αυτές οι επιδιώξεις υπηρετούν τη «λογική της περαιτέρω εμπέδωσης της "νέας τάξης πραγμάτων"».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου σε απόφασή του επισημαίνει: «Αρνούμαστε να ενοχοποιήσουμε και πολύ περισσότερο να καταδικάσουμε τη σκέψη, τις απόψεις και τις επιλογές των Ευρωπαίων πολιτών, όπως εκφράζονται μέσα από τα πολιτικά κόμματα. Αρνούμαστε να ενοχοποιήσουμε το δικαίωμα του ανθρώπου να επιλέγει την ιδεολογία του».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλειδών Κω καταδικάζει ομόφωνα το αντικομμουνιστικό μνημόνιο.

Ψηφίσματα καταδίκης του αντικομμουνιστικού μνημονίου εξέδωσαν τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Μουζακίου, Πλαστήρα και Σελλάνων Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ