Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΣΥΝΕΔΡΙΟ» ΓΕΣΑΣΕ
Σταθερά «καρεκλοκένταυροι»...

Πιστοί στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ απέδειξαν, για μια ακόμη φορά, το πόσο μακριά βρίσκονται από τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς

Ενα ακόμα εκλογοαπολογιστικό συνέδριο - φιάσκο, για την ανάδειξη νέας διοίκησης στη ΓΕΣΑΣΕ, ξεκίνησε χτες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Είναι το 5ο κατά σειρά «εικονικό» συνέδριο της ΓΕΣΑΣΕ, αφού και αυτή τη φορά οι εκλογικές διαδικασίες στους ελεγχόμενους αγροτικούς συλλόγους και ομοσπονδίες, ξανάγιναν στα χαρτιά.

Οσο για τους «συνήθεις συμμετέχοντες», αυτοί έδειξαν πως είχαν την εξής, μια και μόνη, έγνοια: Ποιοι θα καταλάβουν τις «καρέκλες» του ΔΣ και πώς θα κρατήσουν τη σφραγίδα μιας ουσιαστικά ανυπόληπτης στα μάτια των αγροτών οργάνωσης. Πλέον η Διοίκηση της ΓΕΣΑΣΕ, όχι μόνο βρίσκεται μακριά από τα πραγματικά συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών της χώρας, αλλά επιπλέον επιλέγει ξεκάθαρα να έρθει και σε σύγκρουση με αυτά.

Αυτό είναι κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα, άλλωστε, και από την εισηγητική ομιλία του προέδρου της Γ. Γοννιωτάκη, ο οποίος - ασκώντας επιδερμική κριτική στη νέα ΚΑΠ - ουσιαστικά θέλησε να υπερασπιστεί τον νομοτελειακό της χαρακτήρα, καταθέτοντας μάλιστα ...προτάσεις για την καλύτερη προσαρμογή της ελληνικής γεωργίας σε αυτήν. Φυσικά, δεν παρέλειψε να υπερασπιστεί και τον πολιτικό χώρο καταγωγής του, υποστηρίζοντας ότι η «αρχική απόφαση αναθεώρησης τον Ιούνη του 2003 - σ.σ. που υπογράφτηκε από τον υπουργό της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Γ. Δρυ - ήταν ένας συμβιβασμός, μία σύνθεση αντιτιθέμενων συμφερόντων», αντίθετα με τη συμφωνία για τα Μεσογειακά προϊόντα που υπογράφτηκε την Ανοιξη του 2004, η οποία περιείχε «ιδιαίτερα αρνητικές αποφάσεις».

Τη χτεσινή πρώτη μέρα του συνεδρίου παρευρέθηκε και μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευ. Μπασιάκος, ο οποίος αφενός υπερασπίστηκε την πολιτική του κόμματός του στον αγροτικό τομέα και αφετέρου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην καλή συνεργασία του με τη ΓΕΣΑΣΕ. Επίσης, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ, της ΑΤΕ, της ΣΥΔΑΣΕ, κ.ά. Με το που αποχώρησαν οι προσκεκλημένοι, έμειναν στην αίθουσα καμιά πενηνταριά αντιπρόσωποι και λίγη ώρα αργότερα έγιναν ακόμη λιγότεροι. Οι περισσότεροι «συνεδρίαζαν» στην ...καφετέρια και στους χώρους υποδοχής του ξενοδοχείου...

Στις λιγοστές ομιλίες δεν έγινε καμία κριτική στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική και τα όσα δρομολογούνται από την ΕΕ στον αγροτικό τομέα και κανείς δεν προβληματίστηκε για το θλιβερό απολογισμό δράσης της τριετίας που πέρασε, ούτε για την ανυπαρξία προγραμματισμού δράσης. Ο απολογισμός της υποτακτικής διοίκησης της ΓΕΣΑΣΕ περιλάμβανε συμμετοχές, σε κυβερνητικές συσκέψεις, τη διενέργεια σεμιναρίων, την ανάπτυξη ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, κάποιες δικαστικές αγωγές που έχει καταθέσει ενάντια σε εταιρίες πολλαπλασιαστικού υλικού και τη συμμετοχή της σε κάποια συλλαλητήρια για το «θεαθήναι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ