Τρίτη 21 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Μεθοδεύουν το τελειωτικό χτύπημα!

Ανακοίνωση - καταγγελία της Τοπικής Επιτροπής ΠΑΣΥ Καρδίτσας

Το τελειωτικό χτύπημα μεθοδεύεται να δοθεί στην Ενωση Συνεταιρισμών Καρδίτσας (ΕΑΣΚ) απ' όπου ξεκινάει η επιχείρηση της κυβέρνησης για τη μετατροπή των συνεταιρισμών σε εταιρίες, στο πλαίσιο εφαρμογής του αντισυνεταιριστικού νόμου 2810/2000, που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η ΕΑΣΚ οδηγείται σε κλείσιμο και μεθοδεύεται η δημιουργία «νέας Ενωσης», η οποία θα λειτουργεί με τα κριτήρια του νέου νόμου. Στις μεθοδεύσεις αυτές συμμετέχουν συνεταιριστές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ ενεργά βοηθάει και η «γαλαζοπράσινη» ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ. Υπενθυμίζουμε ότι με δηλώσεις του ο πρόεδρός της Τζ. Καραμίχας ανακοίνωσε τις προθέσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ περί ανάθεσης του ΟΣΔΕ, αλλά και άλλων αρμοδιοτήτων στη «νέα Ενωση».

Αύριο, δε, η ΠΑΣΕΓΕΣ συγκαλεί για το θέμα σύσκεψη στα γραφεία της στην Αθήνα.

Η ΠΑΣΥ

Σε ανακοίνωση της η Τοπική Επιτροπή ΠΑΣΥ Καρδίτσας καταγγέλλει ότι σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣΚ, στις 16 Γενάρη, ενήμεροι για τις επιδιώξεις της «νέας Ενωσης» και τις μεθοδεύσεις που θ' ακολουθούσαν ήταν οι πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ του νομού (κατά δήλωση του Κ. Κωστόπουλου, προέδρου της ΕΑΣΚ στο ΔΣ στις 16/1/2006), όπως ενήμερος και θερμός υποστηριχτής ήταν και ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ. «Προσπάθεια του ΔΣ της ΕΑΣΚ και όσων γνώριζαν το σχέδιο - σημειώνει- ήταν να εγκλωβίσουν την κοινωνία της Καρδίτσας να συναινέσει στη διάλυση της Ενωσης και τη μεταφορά της περιουσίας της στη "νέα Ενωση"».

Και συνεχίζοντας θέτει τα ερωτήματα:

  • Μετά απ' αυτή τη μεθόδευση του ΔΣ της ΕΑΣΚ και της ΠΑΣΕΓΕΣ, που ήταν σε γνώση των πολιτικών του νομού, γιατί ορισμένοι πολιτικοί υποστηρίζουν πως είχαν άγνοια και θα πρέπει ό,τι γίνει «να γίνει στο φως της ημέρας»;
  • Γιατί, επί πολλά χρόνια, δεν ασκήθηκε καμιά πίεση προς την κεντρική εξουσία για μέτρα εξυγίανσης της ΕΑΣΚ και χρηματοδότησης, για να αναπτύξει τις δυνατότητες που έχει, προς όφελος της Ενωσης και των αγροτών;
  • Γιατί τα κόμματα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, κεντρικά και τοπικά, επέτρεψαν τα στελέχη τους που απαρτίζουν το ΔΣ της ΕΑΣΚ να ξεπουλήσουν την περιουσία της ΕΑΣΚ, να ενοικιάσουν τα εκκοκκιστήρια και να παραχωρήσουν τη διακίνηση μέσω Ενωσης σε ιδιώτη;

«Η ΝΔ - καταγγέλλει - που, ως αντιπολίτευση, καταψήφισε στο σύνολο το νόμο για τους συνεταιρισμούς (ψήφισε επιμέρους άρθρα όπως π.χ. την κατάργηση της απλής αναλογικής, το ίδιο και ο ΣΥΝ), σήμερα που είναι κυβέρνηση εφαρμόζει αυτό το νόμο και αφήνει τους συνεταιρισμούς να οδηγούνται στη διάλυση και στελέχη της να προσπαθούν να ιδιωτικοποιούν και περιουσιακά στοιχεία των Ενώσεων μέσω "νέων συνεταιρισμών"».

Και καταλήγει: «Βεβαίως, δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα συγκρουστούν με την αντιαγροτική - αντισυνεταιριστική πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης οι ενημερωμένοι πολιτικοί του νομού μας, αλλά οι αγρότες και οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα.

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες και τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν να περάσουν τα σχέδια ΠΑΣΕΓΕΣ, κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ και να συμμετέχουν μαζικά στις 19 Μάρτη στο γιορτασμό του Κιλελέρ και σε κάθε αγώνα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η κοροϊδία με τα χαράτσια του ΟΣΔΕ (2009-05-13 00:00:00.0)
Μετατρέπουν τους συνεταιρισμούς σε ΑΕ (2006-02-18 00:00:00.0)
Πολιτικές οι ευθύνες για την άθλια κατάσταση (2006-02-17 00:00:00.0)
«Καμουφλάρουν» την ιδιωτικοποίηση (2002-02-14 00:00:00.0)
Υπουλο δικομματικό παιχνίδι (2000-10-03 00:00:00.0)
Κοινός αγώνας για τη σωτηρία της Ενωσης (1997-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ