Τρίτη 21 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
Στα πρόθυρα «πολέμου γιγάντων»

Από τις παραινέσεις του προέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού Ζ. Μπαουμγκάρντεν για μια νέα «ξεκάθαρη» νομοθεσία και απλοποίηση των διαδικασιών για επενδύσεις, «σφραγίστηκε» το 1ο Παγκόσμιο Τουριστικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Σάββατο. Στο συνέδριο, παρουσιάστηκε και το νέο διαφημιστικό σποτ για την τουριστική προβολή της Ελλάδας τα επόμενα δυο χρόνια (πάντα με το σλόγκαν του «Μύθου»), ενώ ακολούθησε και συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μελέτης για τον τουρισμό στην Ελλάδα, που παρουσίασε ο Ζ. Μπαουμγκάρντεν, η χώρα μας αξιοποιεί μόνο το 15% των δυνατοτήτων της, ενώ εκτιμάται ότι οι επενδύσεις στον τουριστικό και ταξιδιωτικό κλάδο θα αυξάνονται ετήσια κατά 5,4% μέχρι και το 2016 φτάνοντας τα 5,7 δισ. ευρώ. Ειδικά για το 2006 εκτιμάται ότι το τουριστικό ΑΕΠ θα φτάσει στα 28,6 δισ. ευρώ και οι θέσεις εργασίας τις 700.000.

Η νέα υπουργός Φ. Πάλλη - Πετραλιά έκανε λόγο για αναγκαίες διαρθρωτικές παρεμβάσεις με τόλμη. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται να αλλάξουν πολλά. Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του Ισπανού ερευνητή της εταιρίας «THR» Ε. Μπόρντας, που προέβλεψε ότι μέχρι το 2020 ο τουρισμός θα πενταπλασιάσει τα έσοδά του και ότι αναμένεται ένταση των συμμαχιών και της συγκέντρωσης δυνάμεων με τη δημιουργία υπερκολοσσών! Στο φόρουμ μίλησε απολογιστικά και ο πρώην υπουργός Τουρισμού, Δ. Αβραμόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ