Σάββατο 25 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στη μάχη με την ορμή των συλλαλητηρίων

Σε όλη τη χώρα εντείνονται οι προετοιμασίες για την τετράωρη στάση εργασίας της ερχόμενης Τρίτης και την απεργία στις 15 Μάρτη

Από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στις 21 Φλεβάρη
Από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στις 21 Φλεβάρη
Στη μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής 4ωρης στάσης εργασίας στις 28 Φλεβάρη και της πανελλαδικής πανεργατικής 24ωρης απεργίας στις 15 Μάρτη έχουν ριχθεί οι ταξικές δυνάμεις, καλώντας τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Να υιοθετήσουν και να προβάλλουν το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους. Να κλιμακώσουν την πάλη τους ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - βιομηχάνων - τραπεζιτών και εφοπλιστών, μετά και την επιτυχία των συλλαλητηρίων που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ την περασμένη Τρίτη σε όλη τη χώρα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, για τις 28 Φλεβάρη στην Αθήνα, όρισε την απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα κεντρικά της τράπεζας «Γιούρομπανκ» (διασταύρωση Βουλιαγμένης και Καλλιρρόης).

Μακεδονία και Θράκη

Οι ταξικές δυνάμεις στη Μακεδονία και τη Θράκη, εντείνουν την προσπάθεια για την επιτυχία των κινητοποιήσεων. Με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλιάς ενημερώνουν τους εργαζόμενους και τους καλούν να συμμετέχουν μαζικά και στη στάση εργασίας και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε μια σειρά πόλεις. Για τις 28 Φλεβάρη η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί στην προσυγκέντρωση που οργανώνει μαζί με τα ταξικά σωματεία στη 1.30 μ.μ. στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας.

Σε ανακοίνωσή της, καλεί τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν και την εμπειρία των πρόσφατων αγώνων και να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου, να καταδικάσουν την πολιτική ενσωμάτωσης και ταξικής συνεργασίας που ασκούν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Επίσης, για τη στάση εργασίας έχουν προγραμματιστεί μέχρι τώρα οι εξής συγκεντρώσεις: Κομοτηνή στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Αλεξανδρούπολη στις 11.30 π.μ. στο Δημαρχείο. Ξάνθη στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία. Καβάλα στις 12 μ. στην πλατεία Καπνεργάτη.

Να δώσουν μαζικό αγωνιστικό «παρών» στις κινητοποιήσεις, με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, καλεί και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας τους εργαζομένους του νομού. Η διοίκηση του ΕΚΛ, που έχει πάρει ήδη απόφαση συμμετοχής στις κινητοποιήσεις, καλεί επίσης τις διοικήσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων να συνεδριάσουν και να πάρουν σχετικές αποφάσεις. Ετοιμες να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία των κινητοποιήσεων είναι και οι ταξικές δυνάμεις στους άλλους τρεις νομούς της Θεσσαλίας. Επίσης, με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να ενώσουν τη φωνή τους με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ «για να δώσουμε πιο δυνατά και αυτή τη μάχη».

24ωρη απεργία στις τράπεζες

Στις 28 Φλεβάρη οι τραπεζοϋπάλληλοι απαντούν στην επίθεση των τραπεζιτών στην κλαδική σύμβαση με νέα 24ωρη απεργία. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Γιούρομπανκ, συντονίζοντας τη δράση τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και διεκδικώντας Κλαδική Σύμβαση Εργασίας με περιεχόμενο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ