Σάββατο 25 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Μέχρι τις 2 Μάρτη οι εκλογές

Εκλογές και στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, όπου οι εργοδότες συγκρότησαν ψηφοδέλτιο με τους εκλεκτούς τους

Ως τις 2 Μάρτη συνεχίζονται καθημερινά οι εκλογές στο Συνδικάτο Φαρμάκου Αθήνας, με εξαίρεση τη σημερινή και την αυριανή μέρα. Η «Προοδευτική Κίνηση Φαρμάκου - Καλλυντικού» καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον ταξικό χαρακτήρα του συνδικάτου, να στηρίξουν τις δυνάμεις που και ως πλειοψηφία μέσα στην προηγούμενη διοίκηση αγωνίστηκαν για τα συμφέροντά τους.

Οι εκλογές πραγματοποιούνται στα γραφεία του συνδικάτου (Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όροφος, Γραφείο Β) ενώ οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν με το βιβλιάριο ασθενείας του ΙΚΑ και την ταυτότητά τους (ή διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κλπ.).

Το πρόγραμμα των αρχαιρεσιών έχει ως εξής:

  • 27/2/2006: 14.00 - 19.00
  • 28/2/2006: 14.00 - 20.00
  • 1/3/2006: 14.00 - 20.00
  • 2/3/2006: 12.30 - 21.00.

Ακριβώς επειδή είναι πολύ σημαντική η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες, στις 28/2, θα στηθεί κάλπη στο Παράρτημα Παλλήνης του Συνδικάτου Οικοδόμων (λ. Μαραθώνος 64), από τις 11 π.μ ως τις 5.30 μ.μ., για να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι της περιοχής.

Εργοδότες διά αντιπροσώπου...

Ξεκινάνε σήμερα και ολοκληρώνονται Τρίτη οι εκλογές στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας. Η παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΠΑΜΕ, καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη των εκλογών στην προοπτική αντίστασης και σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, απομονώνοντας τα φερέφωνα της εργοδοσίας.

Η συγκρότηση κοινού εργοδοτικού ψηφοδελτίου από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις εκλογές αυτές επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την κοινή σύμπλευση και ομοφωνία στην αντεργατική τους πολιτική. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υποψήφιοι που απαρτίζουν το εργοδοτικό ψηφοδέλτιο είναι άμεσα συνυφασμένοι με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Συγκεκριμένα απαρτίζεται από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Χαρίτο Αντώνη (διευθυντικό στέλεχος των επιχειρήσεων SCONDO MARKET, ιδιοκτησίας Α. Δεσύλλα, στελέχους της ΝΔ). Χαρακτηριστικό «της συνδικαλιστικής δράσης του» το προηγούμενο διάστημα ήταν ότι προπηλάκιζε τα μέλη του Σωματείου όταν αγωνίζονταν για την αργία της Κυριακής.

Συνυποψήφιες του κ. Χαρίτου είναι η Μαρίκα Αλίκη (γραμματέας του Γ. Καλούδη, περιφερειακού συντονιστή του ΠΑΣΟΚ) και η Παγκράτη Μαριλένα (υπάλληλος της Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ). Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση καταγγέλλει στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους της Κέρκυρας την εμπλοκή εργοδοτών και στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι σε συνεργασία συγκρότησαν ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ