Σάββατο 25 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Διπλή κάλυψη στην εργοδοσία

Σε διαδοχικές τριμερείς συναντήσεις για τα Λιπάσματα Θεσσαλονίκης και την «Κόκα-Κόλα». Τη φωνή τους ένωσαν κάτω από το υπουργείο οι εργάτες των δυο εργοστασίων

Τους εργαζόμενους της ΒΦΛ συνάντησαν χτες οι εργαζόμενοι της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ», έξω από το υπουργείο Απασχόλησης, όπου κατέληξε η πορεία τους
Τους εργαζόμενους της ΒΦΛ συνάντησαν χτες οι εργαζόμενοι της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ», έξω από το υπουργείο Απασχόλησης, όπου κατέληξε η πορεία τους
Την πλήρη στήριξή της στα αντεργατικά σχέδια και στο όργιο τρομοκρατίας, με το οποίο η διεύθυνση της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ 3Ε» προσπαθεί να πετάξει στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους, έδωσε ακόμα μια φορά χτες η κυβέρνηση. Ενώ η πολυεθνική βάζει το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων προκειμένου παραιτηθούν από το δικαίωμα στη δουλιά, σε χτεσινή τριμερή συνάντηση, η ηγεσία του υπουργείου αβάνταρε τις άθλιες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας. Οχι μόνο αμφισβήτησε τις καταγγελίες των εργαζομένων απ' το εργοστάσιο της Αθήνας για τους εκβιασμούς που υφίστανται, αλλά και επικαλέστηκε τους ισχυρισμούς της εργοδοσίας για «εθελούσιες αποχωρήσεις»..!

Απ' τη μεριά τους, οι εργαζόμενοι απαιτούν να μη γίνει καμία απόλυση και κλιμακώνουν τον αγώνα τους με δύο 48ωρες απεργίες, από σήμερα μέχρι και την επόμενη Τρίτη. Χτες το πρωί, πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Βάθης ως το υπουργείο, διαδηλώνοντας με συνθήματα όπως «Αυτή η πολιτική η αντεργατική, των πολυεθνικών είναι εντολή» και «Για τ' αφεντικά κέρδη κι ενισχύσεις, για την εργατιά φτώχεια κι απολύσεις».

Αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις στον όμιλο της «Κόκα- Κόλα 3Ε» προκήρυξε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, συμπαραστεκόμενη στον αγώνα των συναδέλφων τους που παλεύουν να μη γίνουν οι απολύσεις που απαιτεί η κερδοφορία της επιχείρησης, αλλά και στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ετσι 4ωρες στάσεις εργασίας από τις 12 μ. έως τις 4 μ.μ. θα γίνουν στις 28/2, στις 15/3 και στις 22/3.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές της εβδομάδας, η εργοδοσία έστειλε στους εργαζόμενους «τελεσίγραφο», με το οποίο ουσιαστικά βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό τους, απαιτώντας να δεχτούν τις απολύσεις, αλλιώς... θ' απολυθούν χωρίς «παροχές».

Εμπαιγμός δίχως όριο

Εξω απ' το υπουργείο Απασχόλησης, τους εργαζόμενους της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ 3Ε» υποδέχτηκαν με το σύνθημα «Μια φωνή - μια γροθιά, στον αγώνα η εργατιά» οι εργαζόμενοι απ' το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) στη Θεσσαλονίκη, σε μία ακόμα αγωνιστική τους κάθοδο στην Αθήνα.

Η ανάγκη ενίσχυσης του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων, που πλήττονται απ' την κυρίαρχη αντεργατική πολιτική, επιβεβαιώθηκε και στην τριμερή συνάντηση που έγινε με τους εργαζόμενους της ΒΦΛ. Ο υπουργός Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης, υπηρετώντας επάξια τα συμφέροντα των μετόχων της επιχείρησης, που απαιτούν να μείνουν χωρίς μεροκάματο 650 οικογένειες, περιορίστηκε ν' αναφερθεί στην ανάγκη να βρεθεί «η ορθολογικότερη δυνατή λύση», ζητώντας παράταση χρόνου για να συζητήσει με την άλλη πλευρά.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, συνεχίζοντας την κατάληψη του εργοστασίου, οργισμένοι απ' τον εμπαιγμό της κυβέρνησης που κάνει γι' αυτούς τον εφιάλτη της ανεργίας όλο και πιο απειλητικό.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης. Ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετείχε μεταξύ άλλων ο Γ. Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο κενό και αυτή η επιχείρηση συκοφάντησης (2015-02-19 00:00:00.0)
«Πνίγηκε» στα κέρδη και το 2005 (2006-02-16 00:00:00.0)
Μακραίνει η λίστα των υπογραφών (2006-02-15 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ» (2006-02-02 00:00:00.0)
Συντονίζονται και κλιμακώνουν (2006-01-27 00:00:00.0)
Σε μόνιμη αγωνιστική επαγρύπνηση (2005-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ