Πέμπτη 2 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Αναβάθμιση» Taxis

Στο έργο της κυβέρνησης ΝΔ για την «αναβάθμιση» του ηλεκτρονικού συστήματος της Εφορίας (Taxis) αναφέρθηκε χτες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, λέγοντας πως το «υφιστάμενο σύστημα είναι παλαιωμένο, τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε λογισμικό».

Σύμφωνα με τον υπουργό, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα μπουν σε εφαρμογή ορισμένες νέες εφαρμογές στο πληροφορικό σύστημα της Εφορίας, όπως είναι οι παρακάτω:

  • Σύστημα συμπλήρωσης και υποβολής φορολογικών δηλώσεων από φυσικά πρόσωπα με ταυτόχρονη εκκαθάριση της δήλωσης. Οπως διευκρινίστηκε η επιστροφή και η πληρωμή του συμπληρωματικού φόρου θα γίνεται στις καθορισμένες ημερομηνίες μετά την ταχυδρομική παραλαβή των εκκαθαριστικών.
  • Ξεκινά η πιλοτική αποστολή 40.000 προεκτυπωμένων δηλώσεων σε μισθωτούς και συνταξιούχους του Δημοσίου. Σε αυτές θα εμφανίζονται τα εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις, μαζί με το φόρο που παρακρατήθηκε και το φόρο που αναλογεί. Οι παραλήπτες εφόσον δεν έχουν άλλα εισοδήματα ή δαπάνες μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν αυτούσιες, ή διαφορετικά να συμπληρώσουν και τα άλλα στοιχεία.
  • Οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της οριστικής δήλωσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών και βεβαιώσεων αποδοχών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ