Σάββατο 4 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Από καλύτερες θέσεις στους αγώνες που έρχονται

Η αύξηση των ψηφισάντων κατά 16,71% και η καθολική εμπιστοσύνη στις ταξικές δυνάμεις, ήταν τα χαρακτηριστικά των εκλογών που ολοκληρώθηκαν την Τρίτη

Ακόμα πιο δυνατή η ιστορική Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), βάζει πλώρη για νέους ταξικούς αγώνες. Πηγή της δύναμής της είναι οι ίδιοι οι μηχανικοί, οι οποίοι διαφυλάττοντας αυτό το ταξικό μετερίζι ως κόρη οφθαλμού, έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των συνεπών αγωνιστικών δυνάμεων, της Ενωτικής Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, και να πάρουν μέρος μαζικά στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Ετσι, οι διαδικασίες των εκλογών που ολοκληρώθηκαν χτες κατέγραψαν αύξηση των ψηφισάντων κατά 16,71%.

Με το αποτέλεσμα αυτό οι μηχανικοί έδωσαν τη δική τους απάντηση στην άθλια επιχείρηση που έστησαν εφοπλιστικοί και κυβερνητικοί μηχανισμοί, επιδιώκοντας την αποδυνάμωση της ΠΕΜΕΝ. Ομως την κατάλληλη απάντηση πήραν και οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές, οι οποίοι στα πλαίσια της υπονομευτικής τακτικής τους για δεύτερη φορά δεν «κατέβασαν» ψηφοδέλτιο.

Ειδικότερα σε αυτές τις εκλογές πήραν μέρος 2.514 μηχανικοί, από 2.154 που είχαν πάρει στις προηγούμενες εκλογές. Βρέθηκαν 2.453 έγκυρα ψηφοδέλτια της ΕΔΑΣ, η οποία παίρνει και τις 33 έδρες της διοίκησης, ενώ στέλνει 25 αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά από 22 που είχε.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε χτες η νέα διοίκηση επισημαίνει: «Ατσαλωμένοι μέσα από τους αγώνες, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των μηχανικών, των ναυτεργατών, συνεχίζουμε το δρόμο του ταξικού αγώνα που αποτελεί πυξίδα, στήριγμα και ελπίδα για την ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης και την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο».

«Η συμμετοχή - συνεχίζει - των μηχανικών στη ζωή και στη δράση του σωματείου, σε ταξική κατεύθυνση, δίνει απάντηση στους μηχανισμούς των εφοπλιστών, της κυβέρνησης, των πολιτικών και συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους, που δρουν στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος, στην κοινωνική και πολιτική ζωή, για να απομονώνουν το μηχανικό, το ναυτεργάτη, τον εργαζόμενο, να τον τρομοκρατούν και να του αφαιρούν δικαιώματα και κατακτήσεις». Τέλος, η νέα διοίκηση τονίζει: «Μέσα από τους αγώνες αναδεικνύεται η ανάγκη ενίσχυσης του πανεργατικού μετώπου πάλης σε αντιιμπεριαλιστική, αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, για μια φιλολαϊκή πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ