Σάββατο 4 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ»
Επιχείρηση καταστολής της απεργίας

Η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τη συγκέντρωση των εργαζομένων στην Εθνική Οδό, στο ύψος του εργοστασίου

Πλάτες στην εργοδοσία, καταστολή των αγώνων των εργαζομένων από την κυβέρνηση
Πλάτες στην εργοδοσία, καταστολή των αγώνων των εργαζομένων από την κυβέρνηση
Μαζική απεργιακή συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της «Κόκα - Κόλα» στην Αθήνα και συμβολική ολιγόλεπτη κατάληψη της ανόδου της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, που βρίσκονται σε νέα 48ωρη απεργία από χτες το πρωί μέχρι και το πρωί της Κυριακής, απαιτώντας την άμεση ανάκληση των πρόσφατων απολύσεων και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που έστειλε η κυβέρνηση της ΝΔ για να χτυπήσουν τους απεργούς και να εμποδίσουν - ανεπιτυχώς - τη συμβολική κατάληψη, δικαίωσαν και πάλι το ρόλο της σαν θεματοφύλακα των συμφερόντων της εργοδοσίας.

Στο πλάι των εργαζομένων βρέθηκε η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, ο Γ. Μανουσογιαννάκης, πρόεδρος της Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και υποψήφιος νομάρχης Πειραιά, ο Γ. Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και ο Σ. Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά.

Οι εργαζόμενοι που από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη του εργοστασίου περιφρουρώντας τον αγώνα τους, λίγο πριν το μεσημέρι κατέλαβαν την Εθνική Οδό στο ύψος της γέφυρας προς το Ολυμπιακό Χωριό. Το χτύπημα των ΜΑΤ προκάλεσε την έντονη αντίδρασή τους βροντοφωνάζοντας «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει»! Με το πανό τους και συνθήματα απαίτησαν δουλιά για όλους και ανάκληση των απολύσεων. Μετά τη συμβολική κατάληψη οι εργαζόμενοι ανέβηκαν στη γέφυρα απλώνοντας το πανό και φωνάζοντας συνθήματα για να εισπράξουν τη συμπαράσταση των διερχόμενων οδηγών με κορναρίσματα. Στη συνέχεια επανήλθαν στην πύλη του εργοστασίου.

Η Ελπ. Παντελάκη, μιλώντας στους απεργούς, σημείωσε ότι η επίθεση των ΜΑΤ με τα οποία προσπάθησαν να εμποδίσουν ακόμα μια συμβολική κατάληψη δείχνει καθαρά τις προθέσεις της κυβέρνησης. Την αποφασιστικότητά της να εντείνει το χτύπημα κατά των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, βάζοντας πλάτες και εξυπηρετώντας τις ανάγκες και επιταγές του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ