Τετάρτη 8 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί δημοσκοπήσεων...

Ολοι τους, όταν ρωτηθούν σχετικά, δηλώνουν ότι οι δημοσκοπήσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, τίποτε περισσότερο, δεν πρέπει να υπερβάλλεται ο ρόλος τους και, κυρίως, δεν πρέπει να μετατρέπονται σε όπλα χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Παρ' όλ' αυτά, όμως, στην πράξη κάνουν αυτό ακριβώς που θεωρούν λαθεμένο και απεύχονται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα όσα λένε τις μέρες αυτές τόσο οι φιλικές προς τους κυβερνώντες εφημερίδες, όσο και ακόμη περισσότερο οι φιλικές προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα δυο χρόνια από τις εκλογές και τις σχετικές δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Η τελευταία δημοσκόπηση προοιωνίζεται ανατροπή του πολιτικού σκηνικού - ΝΑΥΑΓΕΙ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ... Το ΠΑΣΟΚ μηδενίζει τη διαφορά - Στα όρια στατιστικού λάθους (0,5%) η πρωτιά της ΝΔ». Αυτός ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής». Κι όλ' αυτά προκύπτουν από την εξής δημοσκόπηση και, βέβαια, από τη σύγκρισή της με την αντίστοιχη του 2004, που δημοσιεύονται στην ίδια εφημερίδα: Μάρτιος 2006 ΝΔ: 33,9% (41,6%) - ΠΑΣΟΚ: 33,4% (34,5%) (σ.σ. σε παρένθεση τα νούμερα της δημοσκόπησης του Μάη 2004).

Οπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει, το βασικό συμπέρασμα, στο οποίο οδηγούν τα παραπάνω νούμερα, είναι το εξής: Η σχετικά σοβαρή πτώση της ΝΔ και η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να κερδίσει απ' αυτή. Τούτο, όμως, δεν πρόκειται να το βρείτε στα όσα γράφει «Το Βήμα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ