Τετάρτη 8 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Βίβλος... διαπιστευτηρίων στην πλουτοκρατία

Για «δεξιά» και «διαλυτική» πολιτική κατηγόρησε χτες την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης από τη ΝΔ, επιχειρώντας πίσω από τις φραστικές κορόνες να κρύψει την ταύτισή του με τις αντιλαϊκές στρατηγικές επιλογές των κυβερνώντων.

Το ΠΑΣΟΚ χωρίς να μπορεί να αντιπαρατεθεί επί της ουσίας με την κυβέρνηση, η οποία ακολουθεί την ίδια πολιτική με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, επέλεξε μέσα από την παρουσίαση της «βίβλου της αναξιοπιστίας», να... επιτεθεί στην κυβέρνηση για τις διαχειριστικές της ικανότητες και να μιλήσει «για δύο χαμένα χρόνια για τη χώρα και το λαό». Ταυτόχρονα βέβαια απαίτησε ταχύτερους ρυθμούς στην προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, ζήτησε εφαρμογή των αντιασφαλιστικών νόμων «Ρέππα» και άμεση υλοποίηση της αντιλαϊκής «στρατηγικής της Λισαβόνας».

Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός με το χτεσινό του διάγγελμα δήλωνε ότι οι αναδιαρθρώσεις «συνεχίζονται με εντατικότερους ρυθμούς», το ΠΑΣΟΚ μέσα από τη «μαύρη βίβλο» εγκαλούσε την κυβέρνηση ότι δεν «έχει πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων». Τόσο η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Ξενογιαννακοπούλου όσο και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δ. Ρέππας, που παρουσίασαν τη «μαύρη βίβλο», ουσιαστικά κάλεσαν την κυβέρνηση να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς στην προώθηση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων.

Το ΠΑΣΟΚ έδωσε και χτες τα διαπιστευτήριά του στο μεγάλο κεφάλαιο και ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει την πολιτική της προώθησης των καπιταλιστικών διαρθρωτικών αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις. Μάλιστα έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» στην κυβέρνηση σημειώνοντας ότι «οι δεσμεύσεις της χώρας για την εφαρμογή των αποφάσεων της Λισαβόνας παραμένουν κενό γράμμα»... Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε χτες την εφαρμογή των αντιασφαλιστικών νόμων «Ρέππα», ενώ δήλωσε έτοιμο να συζητήσει αλλαγές στο ασφαλιστικό αρκεί να υπάρξει «εισήγηση της κυβέρνησης για την κατεύθυνση που πρέπει να πάει το ασφαλιστικό», προκειμένου να μην υπάρξουν «αρνητικά αποτελέσματα».

Το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά υπερασπίστηκε την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, τις «αλλαγές» στα εργασιακά, θέτοντας σαν μοναδικό όρο την ύπαρξη «κοινωνικού διαλόγου» και ισχυριζόμενο όπως και η ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ότι αν ήταν στην κυβέρνηση θα προχωρούσε με «κοινωνικό πρόσωπο» στις... αλλαγές.

Βέβαια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιχειρώντας να εγκλωβίσουν τα λαϊκά στρώματα και να καρπωθούν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, επιχείρησαν να αναδείξουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο κόμμα τους και τη ΝΔ. Μίλησαν για «δεξιά, μονόπλευρη και αυταρχική πολιτική», η οποία «πλήττει τους πολλούς και ωφελεί τα λίγα και μεγάλα συμφέροντα» και αναφέρθηκαν στην κυβέρνηση της «ανεργίας, της ακρίβειας και της ανασφάλειας»... Απέφυγαν βέβαια να αναφέρουν ότι την ίδια πολιτική με τα ίδια αντιλαϊκά αποτελέσματα υπηρέτησαν και εφάρμοσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και σήμερα συνεχίζει η ΝΔ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αυτονόητη» η αντεργατική επέλαση (2010-08-03 00:00:00.0)
Κάλεσε την κυβέρνηση να είναι πιο... προσεκτική (2005-08-24 00:00:00.0)
Ανησυχούν (2005-05-06 00:00:00.0)
Αξιωματική συμπολίτευση (2005-02-20 00:00:00.0)
Φραγμός στις ιδιωτικοποιήσεις (2001-07-18 00:00:00.0)
Δημόσιες "προειδοποιήσεις" (1998-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ