Τετάρτη 18 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΜΕ
Φραγμός στις ιδιωτικοποιήσεις

Να αντιπαλέψουν την πολιτική της κυβέρνησης, που ξεπουλάει στο πολυεθνικό κεφάλαιο τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Σε ανακοίνωση της Γραμματείας του, το ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει αποπροσανατολιστικούς τους ισχυρισμούς περί «ακυβερνησίας», που αποβλέπουν στην αποδυνάμωση των αγώνων και σημειώνει: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με γρήγορους ρυθμούς προχωράει την πολιτική των αναδιαρθρώσεων κάτω από τις επιταγές της ΕΕ, του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών.

Με τη συναίνεση της ΝΔ και των άλλων πολιτικών δυνάμεων του ευρωενωσιακού προσανατολισμού και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, ξεπουλάει στο πολυεθνικό κεφάλαιο μια σειρά επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας "Ολυμπιακή", "Ελληνικά Πετρέλαια", ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.ά. Η προώθηση αυτής της πολιτικής, σε συνδυασμό με τις δυσμενείς αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας αποδεικνύουν την εμμονή της κυβέρνησης στην εφαρμογή και προώθηση των αντιλαϊκών πολιτικών και ότι τα συνθήματα περί ακυβερνησίας, είναι στημένα και αποπροσανατολιστικά, με στόχο την αποδυνάμωση των αγώνων για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, με αποφασιστικότητα, να αντιπαλέψουν τις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές και καταλήγει. Μόνο με την ανατροπή αυτών των πολιτικών, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκές λύσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ