Τετάρτη 18 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ιδρύθηκε «Διεπαγγελματική» για τα καπνά

Παρουσία του υπουργού Γεωργίας Γ. Ανωμερίτη, και του υφυπουργού Ε. Αργύρη, έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη η ιδρυτική γενική συνέλευση και τελετή υπογραφής του καταστατικού της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Καπνού, που διοργάνωσαν η ΠΑΣΕΓΕΣ, η Καπνική και η Ομοσπονδία Βιομηχανιών Επεξεργασίας Καπνού. Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Καπνού θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Εξάλλου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο Γ. Ανωμερίτης ανακοίνωσε ότι μέσα στο μήνα αναμένεται να δημιουργηθούν δύο ακόμη Εθνικές Διεπαγγελματικές Οργανώσεις, για το ελαιόλαδο και το βαμβάκι και θα ακολουθήσουν οι Διεπαγγελματικές για τα φρούτα και τα λαχανικά, το γάλα, το κρέας και τα αλιεύματα. Επίσης ο υπουργός ανακοίνωσε πως εντός της εβδομάδας θα ξεκινήσει η λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής, στο οποίο θα μετέχουν οι επικεφαλής των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων και θα συνεδριάζει κάθε 2 μήνες.

Πάντως, αναφερόμενος στο προϊόν του καπνού και τους κινδύνους για νέο χτύπημα της καλλιέργειας εξαιτίας επιλογών της ΕΕ, ο υπουργός Γεωργίας επέμεινε στη γνωστή καθησυχαστική τακτική, δηλώνοντας πως όποιες πιέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξαλείφτηκαν.

Τέλος, αναφερόμενος στο πρόβλημα της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας και των άλλων ζωονόσων, ο Γ. Ανωμερίτης επέμεινε στις θέσεις του ότι βρίσκεται σε ύφεση, καθώς απαγορεύτηκε τελείως η κυκλοφορία όλων των ειδών αλεύρων μέχρι και το τέλος του χρόνου, ενώ εκτίμησε ότι η χρήση των εν λόγω αλεύρων θα απαγορευτεί τελείως και τα επόμενα χρόνια. Επίσης ως βασικό λόγο, για τον οποίο, όπως είπε, η Ελλάδα δεν έχει χτυπηθεί από τη συγκεκριμένη νόσο, ανέφερε το γεγονός ότι από τους 6,5 εκατ. τόνους ζωοτροφών που χρησιμοποιεί η ελληνική κτηνοτροφία, μόνον οι 30.000 τόνοι ήταν οστεάλευρα - κρεατάλευρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ