Παρασκευή 6 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανησυχούν

Ο μεν Κ. Καραμανλής ξεκίνησε από χτες επισκέψεις επιθεωρήσεων στα υπουργεία, με στόχο - όπως γράφουν οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες - να δώσει ώθηση στο κυβερνητικό έργο, έχοντας πάντα «έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη». Ο δε Γ. Παπανδρέου - όπως γράφουν οι προσκείμενες στο ΠΑΣΟΚ εφημερίδες - ξεκινά την «επιχείρηση ανάκτησης της εμπιστοσύνης των πολιτών, κάνοντας επίθεση στην κυβέρνηση σε τέσσερα μέτωπα, με ταυτόχρονη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων».

Ολα αυτά, στο επικοινωνιακό επίπεδο, όπως λένε οι σχεδιαστές του πολιτικού μάρκετινγκ και οι «διαμορφωτές» της κοινής γνώμης. Με άλλα λόγια, στο επίπεδο της λεγόμενης εικονικής πραγματικότητας. Στο επίπεδο της αλήθειας και της σκέτης πραγματικότητας, ο μεν πρωθυπουργός επιδιώκει την αύξηση των ρυθμών προώθησης των αντεργατικών και αντιλαϊκών διαρθρωτικών αλλαγών, ο δε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, να βελτιώσει το καμουφλάρισμα της - ανούσιας και επιδερμικής - αντιπολιτευτικής του τακτικής, ώστε να εισπράξει την αναπόφευκτη φθορά της κυβέρνησης και, ταυτόχρονα, να προβάλλει τις ίδιες στην ουσία αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές, ως καινοτόμες προτάσεις του κόμματός του.

Με άλλα λόγια, μπροστά στην αυξανόμενη συνεχώς λαϊκή δυσαρέσκεια και αμφισβήτηση της λογικής του δήθεν μονόδρομου, οι πρωταγωνιστές του δικομματισμού παίρνουν τα μέτρα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ