Παρασκευή 6 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Μεγαλύτερη περιστολή λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ο Στρατής Κόρακας, στέλεχος του ΚΚΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι δηλώσεις Καραμανλή έρχονται να καλύψουν τις αντιλαϊκές επιλογές του ΠΑΣΟΚ, την περιστολή των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων και να επαυξήσουν με την εξαγγελία νέων μέτρων αστυνομοκρατίας.

Η εγκληματικότητα όμως δεν αντιμετωπίζεται με την καταστολή αλλά με την καταπολέμηση των αιτιών της. Και αυτές φουντώνουν με τη συνέχιση και ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ούτε τα προβλήματα των αγροτών αντιμετωπίζονται με την εγκατάσταση ενός νέου σώματος αστυνόμευσης της υπαίθρου, που ερημώνει λόγω της αντιαγροτικής πολιτικής τους.

Τα τροχαία ατυχήματα, επίσης, δεν αντιμετωπίζονται με τις κάμερες αλλά με συγκεκριμένη πολιτική για τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Είναι βέβαιο ότι τις κάμερες και γενικότερα το ακριβοπληρωμένο σύστημα αστυνόμευσης της καθημερινής ζωής μας, τα χρειάζονται για τη χειραγώγηση και καταστολή του λαϊκού κινήματος, τη διασφάλιση της νέας τάξης και της απρόσκοπτης κυκλοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός μας γενικότερα, επιβάλλεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια και σ' αυτού του είδους τα μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ