Παρασκευή 6 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βγήκαν «μαχαίρια» στην ΕΥΑΘ

Με την παραίτηση του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου της Εταιρίας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ΑΕ, έληξε ο πρώτος γύρος της «μάχης», που μαίνεται εδώ και ένα χρόνο, για το ποιος, τελικά, θα έχει το πάνω χέρι στη διοίκηση της ΕΥΑΘ.

Το τελευταίο διάστημα, κορυφώθηκε η αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο Γ. Μπαλαφούτα και τον διευθύνοντα σύμβουλο Σ. Τζακόπουλο, που μιλούν για «καλικάντζαρους», «θεσμικά» και «εξωθεσμικά» κέντρα, που προσπαθούν να εμποδίσουν την πορεία της ΕΥΑΘ. Ετσι, προχθές το βράδυ, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, ως εποπτεύων υπουργός, ζήτησε τις παραιτήσεις τους και η ΔΑΚΕ ΕΥΑΘ, που τάχθηκε από την πρώτη ώρα στο πλευρό του Σ. Τζακόπουλου, χθες προχώρησε σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΝΔ, απαιτώντας να επιστρέψει στη θέση του.

Κι ενώ τα στελέχη της ΝΔ «σφάζονται» στην ποδιά της ΕΥΑΘ, για το ποιος θα έχει το «πάνω χέρι» στη μοιρασιά της «πίτας», ο λαός της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να πληρώνει πανάκριβα το νερό, που έχει μετατραπεί από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, για να κερδοφορεί η ανώνυμη εταιρία, ενόψει της ιδιωτικοποίησής της. Και, φυσικά, οι εργολαβίες διευρύνονται και συνεχίζονται οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ