Παρασκευή 6 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η κατάλληλη στιγμή

Ως επίσκεψη στην «κατάλληλη στιγμή» χαρακτήρισε η Μ. Βαρδινογιάννη τη χτεσινή περιοδεία του υπουργού Υγείας Ν. Κακλαμάνη στον Ξενώνα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα». Ισως, γιατί η επίσκεψη του Ν. Κακλαμάνη συμπίπτει με την έναρξη των ανέγερσης του πρώτου (και ιδιωτικού) Ογκολογικού Νοσοκομείου για παιδιά απ' το Σύλλογο «Ελπίδα», του οποίου πρόεδρος είναι η Μ. Βαρδινογιάννη.

Την απόφαση για την παραχώρηση της έκτασης στο Γουδί πήρε το 2001 ο τότε υπουργός Αμυνας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Ακ. Τσοχατζόπουλος και το ρυμοτομικό σχέδιο ενέκρινε ο νυν υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς (ανακοινώσεις 26.10.2004).

Οταν, λοιπόν, το κράτος δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, για να προσφέρει δωρεάν και σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας και φροντίδας στα καρκινοπαθή παιδιά, τότε έρχεται να «καλύψει» το κενό η «μη κερδοσκοπική» δραστηριότητα διαφόρων συλλόγων ή φορέων.

Δυστυχώς, όμως, οι μονάδες που δημιουργούνται με αυτόν τον τρόπο καταλήγουν στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας. Και εκτός απ' την παλιά εμπειρία της φιλανθρωπίας υπάρχουν και οι σύγχρονες εμπειρίες απ' το «Ωνάσειο» ή το «Ερρίκος Ντυνάν», που λειτουργούν με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και το λεγόμενο «μεικτό σύστημα» -χρηματοδότηση απ' τα Ταμεία, τους ασθενείς και το κράτος με επιχορηγήσεις ή με ιδιαίτερες συμβάσεις - καταλήγει σε αιματηρά χαράτσια για τα Ταμεία και τους ασθενείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ