Σάββατο 11 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ: Συνεχίζονται σήμερα και μέχρι την Παρασκευή 17 Μάρτη οι εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων στην Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, στα γραφεία του σωματείου, στον 5ο όροφο του ΕΚΘ. Κάλπες θα στηθούν ακόμα: Αύριο Κυριακή 12 και τη Δευτέρα 13 Μάρτη, στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Ευόσμου (28ης Οκτωβρίου 38 και Μ. Αλεξάνδρου). Την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Μάρτη, στο Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων στην Καλαμαριά. Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 14 Μάρτη, συνεχίζονται οι εκλογές και στο Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού της Αθήνας, στα γραφεία του Συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, 7ος όροφος, στοά «Φέξη»), καθημερινά από τις 8 π.μ. έως τις 7 μ.μ.

«ΓΙΟΥΛΑ»: Εξω από τις πύλες του εργοστασίου της υαλουργίας «ΓΙΟΥΛΑ» στην Ελευσίνα και των δύο αποθηκών της θα βρίσκονται και το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι, συνεχίζοντας την κατάληψη, στην οποία έχουν προχωρήσει από την περασμένη Τετάρτη διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία. Χτες οι εργαζόμενοι ανακάλυψαν ότι η εργοδοσία χρησιμοποιούσε μία αποθήκη που έχει στο Κριεκούκι, ώστε να προμηθεύεται από εκεί προϊόντα, αφού από την Τετάρτη που ξεκίνησε η κατάληψη δεν κατάφερε να βγάλει ούτε ένα ποτήρι από τις εγκαταστάσεις της Ελευσίνας. Οταν το γεγονός έγινε γνωστό, οι εργαζόμενοι κινητοποιήθηκαν άμεσα προχωρώντας σε κατάληψη και της συγκεκριμένης αποθήκης.

«ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ»: Νέα 24ωρη απεργία κήρυξαν για σήμερα Σάββατο οι εργαζόμενοι της «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ» στο εργοστάσιο της Αθήνας. Αύριο, στο Βόλο, πραγματοποιείται κοινή σύσκεψη συντονισμού όλων των σωματείων της «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ», ενώ τη Δευτέρα οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με 4ωρες στάσεις εργασίας.

«ΑΓΝΟ»: Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν με Γενική τους Συνέλευση οι εργαζόμενοι της «ΑΓΝΟ», που διαμαρτύρονται για τις απολύσεις εννέα συναδέλφων τους. Μετά και από άκαρπη συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας, αποφάσισαν να προχωρήσουν την ερχόμενη Τρίτη σε τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας, καθώς και να συμμετάσχουν στις 15 Μάρτη στην 24ωρη πανεργατική απεργία. Χτες η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας, με γελοίες προφάσεις, δεν προσήλθε ούτε στην Επιθεώρηση Εργασίας σε προγραμματισμένη τριμερή συνάντηση, η οποία αναβλήθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή.

ΔΕΗ: Με καταλήψεις στους χώρους δουλιάς, κλιμακώνουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στο λεκανοπέδιο Κοζάνης - Πτολεμαΐδας - Φλώρινας, διεκδικώντας να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού. Προχτές πραγματοποίησαν κατάληψη στο Βιομηχανικό συγκρότημα και χτες στο Ορυχείο Αμυνταίου, όπου σταμάτησαν το εκσκαπτικό μηχάνημα Ε4. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη βδομάδα. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να γίνουν άμεσα 1.500 προσλήψεις, που, ακόμα και με στοιχεία της ίδιας της ΔΕΗ, είναι απολύτως αναγκαίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ