Τρίτη 14 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Εφυγε» ο σ. Αντρέας Μποτονάκης

Το Σάββατο 11 Μάρτη έφυγε από την οικογένειά του, το ΚΚΕ, ο σύντροφος Αντρέας Μποτονάκης σε ηλικία 91 ετών. Κοντά 60 χρόνια μέλος του ΚΚΕ, οικοδόμος, γνώρισε όλες τις κακουχίες των αγωνιστών, φυλακές - εξορίες. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και σε όλους τους αγώνες του λαού μας για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη. Το 1967 με τη Χούντα πιάστηκε και βρέθηκε στο Λακκί. Η ζωή δεν τον βοήθησε να δημιουργήσει οικογένεια. Οικογένειά του το ΚΚΕ. Οι σύντροφοί του νοιάστηκαν για την αρρώστιά του, οι σύντροφοί του τον συντρόφεψαν στην τελευταία του κατοικία, όπου τον αποχαιρέτησαν από την ΚΟΒ Ταμπουρίων και από την ΠΕΑΕΑ Κερατσινίου.

Πάντα πιστός στις θέσεις του ΚΚΕ και στις δύσκολες στιγμές του, έμεινε αταλάντευτος. Την αφοσίωσή του και την αγάπη του ο σ. Αντρέας την έδειξε αφήνοντας την περιουσία του, ένα προσφυγικό σπίτι, στο ΚΚΕ.

Στην κηδεία του παραβρέθηκαν ο γραμματέας της ΚΟΠ Νίκος Σοφιανός, η νομαρχιακή σύμβουλος της ΝΑΣ Πειραιά Ελένη Παπαδοπούλου, ο υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου με τη ΔΑΣ Δημήτρης Μουρίκης, η γραμματέας και αντιπροσωπεία της Αχτιδικής Επιτροπής Κερατσινίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ