Τρίτη 14 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο», τονίζει σε χτεσινή του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τις νέες καταστροφικές πλημμύρες στον Εβρο και καλεί το λαό του νομού να παλέψει για αποζημιώσεις και έργα υποδομής, που απαιτούν και διακρατική συνεργασία με τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Για μια ακόμα φορά ο νομός Εβρου αντιμετωπίζει σοβαρές καταστροφές εξαιτίας των πλημμυρών. Για ακόμα μια φορά αναδεικνύονται οι τεράστιες ελλείψεις σε έργα υποδομής αντιπλημμυρικής προστασίας και αξιοποίησης των υδάτινων πόρων. Τεράστιες ευθύνες για αυτήν την κατάσταση έχουν και η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που δε διέθεσαν τους αναγκαίους πόρους για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Αλλωστε, κάτι τέτοιο είναι έξω από την αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που πρόθυμα συναποφασίζουν και υλοποιούν.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο λαός του Εβρου πρέπει να παλέψει για αποζημιώσεις και έργα υποδομής, που απαιτούν και διακρατική συνεργασία με τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες του Εβρου, μέσα από την πολύχρονη εμπειρία τους των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να βγάλουν συμπεράσματα σε όλα τα επίπεδα. Μόνο κάτω απ' αυτούς τους όρους και προϋποθέσεις μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την οριστική αντιπλημμυρική προστασία του Εβρου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ