Τρίτη 14 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Δικομματική έγκριση στο ξεπούλημα

Σε απόλυτα συναινετικό κλίμα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους (ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ) στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) προχωρούν στην εφαρμογή των συναποφάσεων στα πλαίσια της ΕΕ για τις αναδιαρθρώσεις στις αερομεταφορές, δηλαδή την κατάργηση των δημόσιων υπηρεσιών στο νευραλγικό αυτό τομέα.

Το συμπέρασμα αυτό βγήκε από το 10ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΑ (ΟΣΥΠΑ), που έληξε την περασμένη Παρασκευή. Είναι αξιοσημείωτο ότι για πρώτη φορά συγκροτήθηκε ένα ισχυρότατο μπλοκ από τις παραπάνω δυνάμεις, υπέρ του διαχωρισμού της ΥΠΑ σε «Εθνική Εποπτική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας» και «Υπηρεσία Παροχής Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας». Η δεύτερη Υπηρεσία αποκόπτεται από τη δημόσια ΥΠΑ με προοπτική να παραδοθεί σταδιακά και τμηματικά στον ιδιωτικό τομέα. Ηδη με νόμο το τμήμα της διαχείρισης του εναέριου χώρου, πήρε την «άγουσα» για λειτουργία με τους νόμους της «αγοράς» και της «ανταγωνιστικότητας».

Στον αντίποδα των παραπάνω, τόσο ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης όσο και οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ - ΥΠΑ, τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα υπέρ του ενιαίου και δημόσιου χαρακτήρα της ΥΠΑ, με όλες τις αρμοδιότητές της ενταγμένες σε ένα ενιαίο και δημόσιο φορέα αερομεταφορών, με αναβαθμισμένες, ασφαλείς και φτηνές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, που θα υπόκειται σε κοινωνικό και λαϊκό έλεγχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ