Παρασκευή 23 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
69η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΟΕ
Ξεκίνησαν χτες οι εργασίες

Ξεκίνησε χτες στην Αθήνα η 69η γενική συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται την Κυριακή 25 Ιούνη. Το συνέδριο αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς γίνεται λίγες μέρες μετά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την ένταξη στην ΟΝΕ και ενώ οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην παιδεία είναι σε εξέλιξη.

Κατά τη χτεσινή πρώτη μέρα των εργασιών, συζητήθηκαν ζητήματα οργανωτικά και καταστατικά. Από την έναρξη κιόλας του συνεδρίου, φάνηκε για μια ακόμα φορά η σύμπνοια των παρατάξεων της πλειοψηφίας ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ σε μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, το οποίο έχει να αντιμετωπίσει και τους φιλο-ΟΝΕ συσχετισμούς.

Χτες, κατατέθηκε από την πλειοψηφία πρόταση για αλλαγή στο καταστατικό με σύσταση γενικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με το διοικητικό συμβούλιο. Η πρόταση αυτή δε στηρίχτηκε από τους αντιπροσώπους στο συνέδριο και αποσύρθηκε. Η ΕΣΑΚ Εκπαιδευτικών κατέθεσε πρόταση για μετονομασία της Ολομέλειας Προέδρων Διδασκαλικών Συλλόγων σε Ολομέλεια Εκπροσώπων, στην οποία θα εκπροσωπείται κάθε Σύλλογος από εκπρόσωπο ψηφισμένο από τη γενική του συνέλευση. Παράλληλα, κατέθεσε και πρόταση για κατάργηση του αντιμισθίου, που παίρνουν τα μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ, με το σκεπτικό ότι οι συνδικαλιστές είναι εθελοντές και όχι με μισθό.

Η εργασίες της χτεσινής ημέρας διακόπηκαν για να συμμετάσχουν οι αντιπρόσωποι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιούνταν χτες στην πλατεία Κάνιγγος. Την απόφαση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο πήρε το σώμα των αντιπροσώπων, εγκρίνοντας ψήφισμα που πρότεινε η ΕΣΑΚ Εκπαιδευτικών.

Σήμερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνει η ενημέρωση των αντιπροσώπων από τους αιρετούς στο ΚΥΣΠΕ, η έκθεση και η κριτική των πεπραγμένων του ΔΣ της ΔΟΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ