Παρασκευή 23 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συλλαλητήριο συνέχισης του αγώνα

Από το χτεσινό αγωνιστικό «παρών»του λαού της Αθήνας
Από το χτεσινό αγωνιστικό «παρών»του λαού της Αθήνας
Τον δικό τους ανένδοτο αγώνα για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων της εκπαίδευσης και για τη διεκδίκηση παιδείας σε όφελος του λαού, δήλωσαν χτες πως συνεχίζουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και εργαζόμενοι. Παρά τη ζέστη και το γεγονός ότι το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών και εργατικών φορέων και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που συνδιοργάνωσαν η ΟΛΜΕ, η ΠΕΑΕ, το ΠΑΜΕ, Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας και Πειραιά, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συντονιστικό Σωματείων Πειραιά και η Ομοσπονδία Λογιστών, ενώ τελικά συμμετείχε και η ΔΟΕ, αφού πάρθηκε απόφαση από τη Γενική της Συνέλευσης.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στην πλατεία Κάνιγγος με ομιλίες εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων. Κοινός τόπος ήταν η αναγκαιότητα κοινής πάλης, ανυποχώρητης και χωρίς αυταπάτες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Μιλώντας εκ μέρους των γονιών η Κ. Κυριακοπούλου, που εκπροσωπούσε τις Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας και Πειραιά, τόνισε πως αυτή η αντιεκπαιδευτική πολιτική που ακολουθείται στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Παίρνοντας το λόγο εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Ν. Ζώτος τόνισε ότι με τη συμμετοχή του το ΠΑΜΕ θέλει να τονίσει ότι το ζήτημα της εκπαίδευσης είναι τεράστιο και αφορά όλους τους εργαζόμενους και όλο το λαό. Κάλεσε στη δημιουργία παλλαϊκού μετώπου για την παιδεία, που θα αντιπαλεύει τις επιλογές που όπως είπε έρχονται κατευθείαν από το σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΟΟΣΑ και των άλλων αντιλαϊκών κέντρων. Ο Σ. Σάββας, μιλώντας εκ μέρους της ΟΛΜΕ, υπογράμμισε ότι όλοι τώρα πια γνωρίζουν τις επιδιώξεις και τους στόχους της μεταρρύθμισης, αναφερόμενος στο πώς βιώνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές την αντιδραστική εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Εκπρόσωποι της ΠΕΑΕ και της ΔΟΕ αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις της πολιτικής αυτής, επισημαίνοντας την ανάγκη για μαζικούς διορισμούς.

Στη συγκέντρωση μίλησε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκαιας, καταδικάζοντας την προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, καθώς στο σύλλογο έχει παρέμβει εισαγγελέας με αφορμή ψήφισμα συμπαράστασης της γενικής συνέλευσης σε μαθητή που διωκόταν.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία διά των οδών Πατησίων, Σταδίου και Συντάγματος, με κατεύθυνση το υπουργείο Παιδείας. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονταν μαθητές με πικέτες ενάντια στη «μεταρρύθμισης» και εκπρόσωποι όλων των φορέων. Φτάνοντας στη γωνία των οδών Φιλελλήνων και Μητροπόλεως, οι διαδηλωτές βρέθηκαν απέναντι σε παρατεταγμένους αστυνομικούς, κάτι που προκάλεσε το σύνθημα «Με ΜΑΤ και βία δε γίνεται παιδεία». Το ίδιο σύνθημα επανέλαβαν πολλές φορές όταν, φτάνοντας στην οδό Μητροπόλεως, βρέθηκαν αντιμέτωποι με δεκάδες αστυνομικούς που έκλειναν το δρόμο προς το υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση για την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων (2018-10-06 00:00:00.0)
Ενάντια στην απαξίωση της Παιδείας (2011-03-23 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας (2001-12-13 00:00:00.0)
Ενωμένοι ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική (2000-06-16 00:00:00.0)
Ζητά ουσιαστικό διάλογο με το υπουργείο Παιδείας (2000-02-15 00:00:00.0)
Κάλεσμα σε κοινό αγώνα για την παιδεία (1998-09-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ