Τετάρτη 22 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Διώκονται γιατί αντιστάθηκαν στην εργοδοτική ασυδοσία

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, καλούν σήμερα το πρωί, στις 8.30 έξω απ' τα δικαστήρια του νησιού, το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν και πάλι σήμερα συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από την Κεφαλονιά και το τοπικό Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων «Ο Αγ. Μηνάς», επειδή το καλοκαίρι του 2004... «τόλμησαν» να υποστηρίξουν εργαζόμενους σε ξενοδοχείο του Σ. Γαλιατσάτου που είχαν καταγγείλει απλήρωτα μεροκάματα, παρατυπίες στην καταβολή των ενσήμων κλπ. Τότε, ο ξενοδόχος όχι μόνο είχε αρνηθεί συνάντηση με τους συνδικαλιστές, αλλά και άσκησε μήνυση σε βάρος τους για ...συκοφαντική δυσφήμιση! Ανάμεσα σε όσους διώκονται στη σημερινή (εξ αναβολής) δίκη είναι ο πρόεδρος του ταξικού Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς - Ιθάκης Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, το στέλεχος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ Δημήτρης Ματζουράτος και όλα τα μέλη της διοίκησης του σωματείου Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση ποινικοποίησης των αγώνων που επιβάλλει την αγωνιστική αντίδραση και επαγρύπνηση των εργαζομένων. Το ΕΚ Κεφαλονιάς - Ιθάκης και το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων, με το σύνθημα «η τρομοκρατία δε θα περάσει» καλούν τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, στις 8.30π.μ., έξω απ' τα δικαστήρια.

Σε ανακοίνωσή του, το σωματείο «Αγ. Μηνάς» επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια κατάργησης του συνδικαλισμού δεν είναι άσχετη απ' τη γενικότερη κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης. «Η δίωξη αυτή συμπίπτει με την επιστράτευση των ναυτικών, καθώς και με τις προκλητικές δηλώσεις του ΣΕΒ για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, για μείωση των αποδοχών σε περιοχές με μεγάλη ανεργία», τονίζει.

Χαρακτηριστικό της προκλητικής δίωξης, αλλά και των μεθοδεύσεων είναι το γεγονός ότι τον περασμένο Γενάρη η Εισαγγελία Κεφαλονιάς είχε διαβιβάσει στο Εργατικό Κέντρο το αίτημα του Σ. Γαλιατσάτου να του δοθούν τα πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων του ΕΚ κατά τα έτη 2003 και 2004. Μάλιστα, το επιχείρημα του μεγαλοξενοδόχου ήταν πως, με τα πρακτικά μπορεί να αποδειχθεί ότι ο Π. Αλεξανδρόπουλος και ο Δ. Ματζουράτος είναι «μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ»... Κάτι που σηματοδοτεί όχι μόνο παρέμβαση υπέρ του μεγαλοξενοδόχου, αλλά και ανοίγει επικίνδυνους δρόμους σε βάρος της συνδικαλιστικής δράσης συνολικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ