Τετάρτη 22 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΕΡΑΝΗ»
Τους σπρώχνουν στο δρόμο της ανεργίας

Τη διαδικασία της ειδικής εκκαθάρισης, σύμφωνα με το άρθρο 46, προωθεί η κυβέρνηση

Ενα ακόμα τεράστιο σκάνδαλο σε βάρος των εργαζομένων της βιομηχανίας «ΚΕΡΑΝΗΣ» έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα που έχουν ανοίξει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η Ευρωπαϊκή Ενωση, στο πλαίσιο της διαλυτικής πολιτικής της ...«ανταγωνιστικότητας», δηλαδή της ανεξέλεγκτης εγκληματικής δράσης των μεγαλοκαρχαριών, για την αύξηση των κερδών τους.

Η ιστορική καπνοβιομηχανία «ΚΕΡΑΝΗΣ» μετράει πλέον μέρες και οι εργαζόμενοί της βρίσκονται στον αέρα! Οι μέτοχοί της, όπως ο μεγαλοεργολάβος της Θεσσαλονίκης Σωκράτης Παναγιωτίδης, αφού ξεζούμισαν εργοστάσιο και εργάτες, βγάζοντας ανυπολόγιστα κέρδη (από το 1998 μέχρι το 2004 υπολογίζεται ότι «τσέπωσαν» 21 δισ. δραχμές), τώρα, εντελώς ξεσαλωμένοι από την αντεργατική πολιτική, έρχονται να ολοκληρώσουν το πλιάτσικο, βγάζοντας στο σφυρί πια τις ίδιες τις κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρίας!

Πρόκειται για τα δύο κτιριακά συγκροτήματα, αυτό του Πειραιά έκτασης 27 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων που αναμένεται να πλειστηριαστεί στις 29 Μάρτη και αυτό της Χαλκίδας έκτασης 22 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων το οποίο αναμένεται να βγει σε πλειστηριασμό στα μέσα του Απρίλη.

Στο μεταξύ στο εργοστάσιο του Πειραιά εδώ και περίπου 10 μέρες έχει διακοπεί το ρεύμα, ενώ οι 140 εργαζόμενοι, οι οποίοι από την 1η Φλεβάρη βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διανύουν τον όγδοο μήνα απλήρωτοι! Και ενώ το «έγκλημα» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με ό,τι σημαίνει αυτό και για τον ίδιο τον Πειραιά, όπου ήδη η ανεργία, σύμφωνα με τους πιο ήπιους υπολογισμούς, φτάνει το 22%, η κυβέρνηση της ΝΔ από πάνω προετοιμάζει το έδαφος ώστε οι εργαζόμενοι να πεταχτούν στο δρόμο και μάλιστα χωρίς φράγκο! Και αυτό με τη γνωστή μέθοδο της ένταξης της επιχείρησης στη διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης, σύμφωνα με το εκτρωματικό άρθρο 46α που προωθεί.

Συνένοχοι σε όλα αυτά είναι και οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας ΑΠ (ΣΥΝ) και ΠΑΣΚΕ, της διοίκησης του σωματείου, οι οποίοι, όπως και χτες - δηλαδή ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή - στη διάρκεια συνεδρίασης της διοίκησης, επιμένουν στην τακτική του συμβιβασμού με ...«διαλόγους» και τριμερείς συναντήσεις, απορρίπτοντας τις προτάσεις των ταξικών δυνάμεων της παράταξης «Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση» για πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ώστε το πρόβλημα να βγει έξω από τις μάντρες του εργοστασίου και συντονισμό με άλλους κλάδους εργαζομένων του Πειραιά και όχι μόνο, που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ