Τετάρτη 22 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ»
Πολιτική επιλογή η συρρίκνωση του προσωπικού

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Την πολιτική ευθύνη που έχει για τις μαζικές απολύσεις που πραγματοποιούνται στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τόσο το κυβερνών σήμερα κόμμα της ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύει το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του Βέρα Νικολαΐδου προς τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Χαρακτηριστικό της ασυδοσίας της ιδιοκτήτριας εταιρίας «THYSSEN KRUPP» - την οποία ενισχύει η ίδια η κυρίαρχη πολιτική - είναι ότι, σύμφωνα με δηλώσεις της, οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων που σήμερα είναι γύρω στους 1.550, το 2006 θα μειωθούν κατά 48%, ενώ μέχρι το 2008 προβλέπεται νέα συρρίκνωση, ακόμα κατά 50%.

Στην Ερώτηση, η βουλευτής του ΚΚΕ, επισημαίνει: «Συνεχίζεται και εντείνεται η αντεργατική τακτική της "THYSSEN KRUPP" στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με απολύσεις πάνω από 200 εργαζομένων συμβασιούχων, αλλά και αορίστου χρόνου, με το λεγόμενο "πρόγραμμα εθελούσιων απολύσεων", συνοδευόμενο με εκβιασμούς και τρομοκρατία, με απειλητικές προσωπικές επιστολές και ατομική πίεση σε πολλούς εργαζόμενους, προκειμένου να "απολυθούν" οικειοθελώς!».

Και διευκρινίζει: «Σήμερα το προσωπικό των ναυπηγείων Σκαραμαγκά ανέρχεται σε 1.550 εργαζόμενους περίπου. Η εργοδοσία δηλώνει ότι έως το τέλος του 2006 θα μείνουν 800 και μέχρι το 2008, 400! Αυτές είναι οι συνέπειες της ιδιωτικοποίησης στο στρατηγικής σημασίας κλάδο των ναυπηγείων, με καθοριστική πολιτική ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΕΕ».

Ερωτάται ο υπουργός Απασχόλησης ποια μέτρα θα πάρει ώστε να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ