Πέμπτη 23 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ετοιμάζεται για προσαρμογή στην Μπολόνια

Με δυο διημερίδες την επόμενη βδομάδα, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) παρεμβαίνει στις εξελίξεις στα ζητήματα της Παιδείας και ειδικότερα στο ζήτημα της εκπαίδευσης και των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών, καταθέτοντας μια πρόταση... προσαρμογής στα «νέα δεδομένα» που δημιουργεί για την ανώτατη εκπαίδευση η διαδικασία της Μπολόνια. Σε συνέντευξη Τύπου χτες, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Αλαβάνος παρουσίασε αυτές τις εκδηλώσεις και η υπεύθυνη της Οργανωτικής Επιτροπής τους, Τ. Μοροπούλου, έδωσε το στίγμα της πρότασης του ΤΕΕ: Να αναγνωριστεί το Επιμελητήριο ως «φορέας πιστοποίησης» των «προσόντων» των αποφοίτων πολλαπλών ταχυτήτων που θα κατακλύσουν την αγορά και με βάση αυτή την πιστοποίηση του ΤΕΕ να απονέμονται επαγγελματικά δικαιώματα πολλών και διαφορετικών επιπέδων, ανάλογα με το χρόνο σπουδών κλπ.

Ετσι, ενώ η ηγεσία του ΤΕΕ εμφανίζεται υπερασπιστής των πανταετών σπουδών για τους μηχανικούς και στα λόγια παίρνει θέση ενάντια στις αναδιαρθρώσεις που φέρνει η διαδικασία της Μπολόνια στην ανώτατη εκπαίδευση, από την άλλη αποδέχεται τις αναδιαρθρώσεις, τα πτυχία τριετούς φοίτησης, τα υποβαθμισμένα πτυχία των ΤΕΙ κι όλη αυτή την πανσπερμία τίτλων... φροντίζοντας εγκαίρως να εξασφαλίσει έναν καθοριστικό ρόλο για το Επιμελητήριο στη νέα κατάσταση που θα διαμορφωθεί.

Παρών στη συνέντευξη ήταν και ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Α. Ανδρεόπουλος, που αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των πανεπιστημιακών, που είναι σε εξέλιξη, και εκτίμησε ότι οι αγωνιστικές διαθέσεις στον κλάδο των πανεπιστημιακών δεν είναι τόσο έντονες, όσο απαιτούν οι περιστάσεις και οι εξελίξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ