Πέμπτη 23 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΝΕ ΑΘΗΝΑΣ - ΑΧΤΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να πέσουμε στην παγίδα»

Κάλεσμα αντίστασης σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να μη νομιμοποιήσουν το πρόγραμμα «Ανοιξη της Ευρώπης» στα σχολεία

Ακόμα και σε μια από τις ηγέτιδες δυνάμεις της ΕΕ, τη Γαλλία οι κινητοποιήσεις του κόσμου τσαλακώνουν το «ευρωπαϊκό όραμα». Ανάλογη απάντηση να πάρουν και οι «ανοιξιάτικες» φιέστες!

Associated Press

Ακόμα και σε μια από τις ηγέτιδες δυνάμεις της ΕΕ, τη Γαλλία οι κινητοποιήσεις του κόσμου τσαλακώνουν το «ευρωπαϊκό όραμα». Ανάλογη απάντηση να πάρουν και οι «ανοιξιάτικες» φιέστες!
Την εφαρμογή για τέταρτη συνεχή χρονιά στα σχολεία του προγράμματος εξωραϊσμού της ΕΕ «Ανοιξη της Ευρώπης», καταγγέλλουν η ΚΝΕ Αθήνας και η Αχτιδική Επιτροπή της ΚΟΑ του ΚΚΕ, με κοινή ανακοίνωσή τους, καλώντας εκπαιδευτικούς και μαθητές να «μη γίνουν παπαγαλάκια της Ευρωπαϊκής Ενωσης», «να μη νομιμοποιήσουν το πρόγραμμα στα σχολεία», «να μην τους κάνουν τη χάρη, να μην πέσουν στην παγίδα».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και πριν αυτή του ΠΑΣΟΚ, που επί των ημερών του άλλωστε άρχισε η εφαρμογή του προγράμματος, υλοποιούν με συνεπή και απροκάλυπτο τρόπο την προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και ιδεολογικής χειραγώγησης μαθητών και εκπαιδευτικών. Πιο συγκεκριμένα, η "πρωτοβουλία" είναι ένας άκρως αποκαλυπτικός μηχανισμός διά μέσου του οποίου επιχειρείται να αποενοχοποιηθεί στη συνείδηση των νέων η ΕΕ και όσα έχουν προκληθεί από αυτήν, με τη συμμετοχή και συνενοχή βεβαίως και των εθνικών κυβερνήσεων. Η πολιτική που γεννά την ανεργία, τον εργασιακό μεσαίωνα, τη φτώχεια, την πείνα, τους πολέμους, την ένταση των ταξικών φραγμών στη μόρφωση, γίνεται προσπάθεια να συγκαλυφθεί, να διαστρεβλωθεί, να παρουσιαστεί δήθεν ουδέτερη, χωρίς να γίνεται αντιληπτό το πραγματικό της αποκρουστικό πρόσωπο», υπογραμμίζει στην ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Οι εξελίξεις στις χώρες της ΕΕ, και στη χώρα μας, δείχνουν πως οι λαοί δε συμβιβάζονται με τις αντιλαϊκές πολιτικές, με την κατάργηση των δικαιωμάτων τους. Αυτές οι εξελίξεις έχουν θορυβήσει τα κόμματα του κεφαλαίου δηλαδή τους υποστηρικτές της ΕΕ και στη χώρα μας και γι' αυτό επιδιώκουν "να χρυσώσουν το χάπι", να παρουσιάσουν το μαύρο -άσπρο, να κάνουν πραγματική πλύση εγκεφάλου στη νέα γενιά, στην αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης. Αυτό που κυρίως φοβούνται είναι αυτοί οι αγώνες, αυτές οι διεργασίες, να μην αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη δυναμική, να μην αμφισβητήσουν τελικά την εξουσία των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού».

«Δεν τους κάνουμε τη χάρη, δεν πέφτουμε στην παγίδα! Κανείς εκπαιδευτικός να μη δεχτεί να παίξει το ρόλο του πλασιέ της πολιτικής, των επιδιώξεων και των δήθεν αξιών της ΕΕ στους μαθητές του», επισημαίνει και απευθύνει κάλεσμα στους «συλλόγους διδασκόντων, αλλά και τα σωματεία των καθηγητών να διαμαρτυρηθούν για την εφαρμογή του προγράμματος και για τον αποκρουστικό ρόλο που καλείται να παίξει ο εκπαιδευτικός. Αλλά και οι μαθητές με παρεμβάσεις, διαμαρτυρίες, ομιλίες να αποκαλύψουν την ουσία του προγράμματος». Παράλληλα, αναδεικνύει την απαίτηση να «υπάρξει καταδίκη και έμπρακτη αντίδραση από συνδικάτα, συλλόγους γονέων, μαζικούς φορείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ